Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondoltok a szakács...

Mit gondoltok a szakács szakmáról?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Döntést kellene hoznom, de nem igazán megy. Több szakmám is van, de eddig nem sikerült megtalálni a "nagy Ő-t" több munkahelyem is volt, sajnos most munka nélküli vagyok. Lassan 27 vagyok, és úgy érzem kicsúszik a talaj a lábam alól, nem igazán értem, mit akarok, fejfájásaim vannak már a sok agyalástól, vajon, jó e ha ezt vagy ez az utat választom. Bocsánat, eltértem kicsit a tárgytól. Tehát régóta főzőcskézek itthon, de tisztában vagyok vele, hogy egy szakács élete nem 1-2 órás hobbi szakácskodás, még sem tudom, hogy a jövőmét nézve megéri e ezt a szakmát választanom. Bár ne lenne ez a sok dilemma benne. Akárhogy is minden tanácsot szívesen fogadok, akár privát üzenetben is.
2017. szept. 2. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az is ugyanolyan monoton lenne. Jól gondolod, hogy nem olyan mint az otthoni "hobbi"-főzés. Mintha pl. varrnál magadnak egy szép blézert, annyi idő alatt amennyi alatt neked tetszik, ha szétbontod 10-szer, akkor annyiszor. Ahhoz képest, mintha beülnél egy varrodába, és mérnék, hogy 10 perced van bevarrni egy cipzárt, és ebből meg kell csinálnod napi 500-at.

Csak érzékeltetésképpen írtam.

2017. szept. 2. 17:27
 2/7 anonim ***** válasza:

A vendéglátás minden ága kemény. Szakácsként éttermekben, hotelekben lehet érvényesülni, ami mindig még ünnepekkor is nyitva van. Akkor válaszd ezt az irányt, ha nem zavar, hogy te akkor melózol amikor mások pihennek. Barátnőm párja szakács, általában 10-12 órát dolgozik. Volt hogy lagzi volt és hajnali 2kor végzett. Sok szakmához képest jól lehet keresni, de nagyon sokat kell melózni.

Vasas (hegesztő, cnc.. stb) szakmában vagy gépészként viszont jól lehet keresni.

2017. szept. 2. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem szexik a szakácsok. Gondolj Guillaume Canet-ra az Egyedül nem megy-böl.
2017. szept. 2. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Nehezebb mint otthon 6 főre főzni.

És ha héfőtől vasárnapig nyitva van az étterem, akár pizzás, biza sokszor lehetsz szombat és vasárnap műszakba.

Pl egészségügy, akár buszsofőr...

Ha képesítés nélkül felvesznek, vágj bele. Gyanítom hogy akkor konyhai kisegítő leszel.

De belelátsz dolgokba.

- Biztos ezt akarom csinálni??

( családba volt aki konyhán melózott. kicombosodsz a sok emeléstől )

27 évesen, bevállalnám.

2017. szept. 3. 07:10
 5/7 anonim ***** válasza:

1. Engem is foglalkoztatott a gondolat, de lemondtam róla pedig szeretek főzni. Elmentem fél évre egy autópályás önkiszolgáló étterembe dolgozni és figyeltem. 10-12 órás műszakokban dolgoztunk, általában minden második hétvége volt szabad. Nehéz munka és unalmas is naponta folyamatosan ugyanazokat a kajákat ipari mennyiségben elkészíteni.

2. Van néhány szakács ismerősöm, egyik sem kifejezetten gazdag ember, pedig dolgoztak, dolgoznak külföldön is , ha a pénz miatt érdekel a dolog.

2017. szept. 3. 07:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Mosogatóként van némi rálátásom a munkakörre. Azok alapján eléggé stresszes meló. Azt kifejezetten utálom, amikor olyan helyen kell dolgoznom, ahol direktben egy helyiségben vagyok a szakácsokkal. Egyszer volt egy szakács, aki már vagy 20 éve nyomta, eléggé stresszes, főnökösködő, kötözködős figura volt. Csak akkor érdemes ezt választanod, ha kellőképpen erős az idegzeted, és tudod menedzselni a stresszedet.

Amúgy nem feltétlenül kell hétvégén és ünnepnapokon is dolgoznod. Ha például vállalati étkezdében dolgozol, akkor értelemszerűen hétfőtől-péntekig vannak a munkanapjaid.

2017. szept. 3. 13:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki tanácsát.
2017. szept. 3. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!