A szakácsok es a pincérek közt miért ekkora a feszültség?
Én szakács vagyok, és ez az egész intelligencia kérdése. Igaz, hogy munka közben rengeteg feszültség van a pincérek és szakácsok között, mert egy apró hiba, egyetlen elfelejtett/odaégetett étel képes 20 perces extra várakozást okozni (10 perc helyett fél óra), amit a pincérnek kell megmagyarázni a vendégnek. Ugyanakkor olyan napokon, amikor délelőtt 9 körül eszembe jut, hogy el kéne szaladjak vécére, és estig nem sikerül teljesítenem ezt a küldetést, sosem veszi ki jól magát, ha a pincér elszúr valamit (pl. lefelejt egy olyan ételt egy 12 fős asztalról, aminek 15 perc a sülési ideje, és persze azonnal kell, meg azért tartsuk melegen a másik 11 adag kaját, meg adjuk a többi asztal kajáját is...). Mellesleg hiába mosolygósak a pincérek, a konyhán nem a legtoleránsabbak, még akkor sem, amikor ők hibáztak, nem pedig a szakács (na persze mi, szakácsok sem a türelmünkről vagyunk híresek).
Mindent összevetve amint vége a melónak, nálam vége az ellenségeskedésnek is, gyakran együtt koccintunk a pincérekkel, akikkel pár órával korábban egymás anyját szidtuk szemtől-szembe. Ezért szép a vendéglátás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!