Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit tennétek ha egy cég...

Ti mit tennétek ha egy cég nem fizetne ki hónap végén?

Figyelt kérdés
Abbahagyni a munkát, ok, de mondjuk elmenni egy munkaügyi bíróságra, szerintem kiröhögnék az embert, legalábbis ebben az országban szerintem. ilyenkor mi a teendő? Mondjuk a cég meg azt mondja hogy sokszor őket se fizetik ki és nevetnének?
2017. aug. 26. 15:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Jó de a munkaügyi hivatalban ez a dolog nem annyi hogy felhívom mobilon Petit vagy Zolit és akkor már mondják is hogy intéznek mindent.

Egy rakat adminisztráció meg ügyintézés, elém tolnak 10 nyomtatványt, az ember leginkább elsírja magát.

Egyszerűbb begyűjteni pár mobiltelefont és még aznap látok pénzt.

Na mindegy hosszú is lett ez.

2017. aug. 26. 17:47
 12/17 anonim ***** válasza:

"Egy rakat adminisztráció meg ügyintézés, elém tolnak 10 nyomtatványt, az ember leginkább elsírja magát. "

Éppen ezért olyan magasak a kártérítési perek kifizetése, mert nem csak azt számolják bele, hogy elvesztettél 1 havi munkajövedelmet, hanem azt az időt és energiát, amit ebbe az ügybe belekényszerültél fektetni.

De tényleg túl hosszú lett ez, felesleges volt kiírnod ezt a kérdést, ha nem veszed figyelembe a válaszolók véleményét. Nagyobb arányban tanácsolták neked azt, hogy terelt hivatalos mederbe az ügyet.

2017. aug. 26. 20:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Te el vagy tévedve, és biztos, hogy még nem jelentettél egy céget sem. Annyi a menete, hogy írsz egy hivatalos levelet, amiben leírsz mindent, amit tudsz, és hogy neked ebből milyen hátrányod származik (származott), leírod az elérhetőségeidet. Aláírod. Ezt elküldöd a megfelelő szervekhez (OMMF, NAV), ajánlottan. Majd ők megkezdik az ügy feldolgozását. Ha szükség van a te további közreműködésedre (például be kell menned tanúskodni), akkor keresni fognak (jellemzően hivatalos levélben), megadnak egy időpontot, illetve ha akkor nem érsz rá, akkor hogy hol kérhetsz módosítást. Bemész, kérdeznek, te válaszolsz, ezt rögzítik, majd a tanúvallomást aláírod és kész is vagy. Ők ez alapján folytatják az eljárást, amihez te már nem feltétlenül kellesz. Ha ismét be kell menned valamiért, akkor ugyanaz a menete, mint az első tanúskodásnál. Ha kártérítést ítélnek meg neked, azt pedig megkapod. Nekem ilyen nem volt, mert nem tartoztak nekem pénzzel, csak nem jelentettek be, viszont mivel én jelentettem a céget a felügyeleti szervek felé, ezért anyagi károm nem származott, nem rajtam vasalták be az elmaradt járulékokat (3 hónapról volt szó egyébként).
2017. aug. 26. 20:33
 14/17 anonim ***** válasza:
Fizetési meghagyás
2017. aug. 27. 00:20
 15/17 Dongaben ***** válasza:

Én jártam már így. Az akkori munkáltatóm nem fizetett ki. A 2. hónap után munkavállalói rendkívüli felmondást adtam be. Ezzel elsétáltam a Munkaügyi Bíróságra, ahol segítettek kitölteni a megfelelő iratokat. (Csak azért kellett visszamennem még aznap, mert 2 tanúval alá kellett íratni, és ott épp nem volt egy sem...)

Az elmaradt jövedelmet, végkielégítést, és a többi járandóságot az "Állami Bérgarancia Alap"-ból kifizették, aránylag gyorsan.

A mobil, és laptop "felkapás" miatt pedig a munkáltató jelentene fel. Nem hiszem, hogy jobban járnál...

2017. aug. 27. 03:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Semmi hivatalos levél nem kell. Felhívod telefonon, elmondod, leírják aztán ennyi. Kèrheted, hogy ne mondják meg a neved a munkàltatónak. Kb 5 perc. Régen Ommf volt, most a megyéd beli kormànyhivatal Jàràsi Hivatal Munkaügyi Ellenőrzési Osztálya a nevük, neten keresd ki a telefonszámot.
2017. aug. 27. 07:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Valahogy mindenképp írásba kell foglalni, vagy neked vagy a felügyeleti szerveknek, de csak bemondásra semmit nem fognak vizsgálni, mert akkor bárki jelenthetne bárkit alaptalanul is.
2017. aug. 27. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!