Ti mit tennétek ha egy cég nem fizetne ki hónap végén?
Jó de a munkaügyi hivatalban ez a dolog nem annyi hogy felhívom mobilon Petit vagy Zolit és akkor már mondják is hogy intéznek mindent.
Egy rakat adminisztráció meg ügyintézés, elém tolnak 10 nyomtatványt, az ember leginkább elsírja magát.
Egyszerűbb begyűjteni pár mobiltelefont és még aznap látok pénzt.
Na mindegy hosszú is lett ez.
"Egy rakat adminisztráció meg ügyintézés, elém tolnak 10 nyomtatványt, az ember leginkább elsírja magát. "
Éppen ezért olyan magasak a kártérítési perek kifizetése, mert nem csak azt számolják bele, hogy elvesztettél 1 havi munkajövedelmet, hanem azt az időt és energiát, amit ebbe az ügybe belekényszerültél fektetni.
De tényleg túl hosszú lett ez, felesleges volt kiírnod ezt a kérdést, ha nem veszed figyelembe a válaszolók véleményét. Nagyobb arányban tanácsolták neked azt, hogy terelt hivatalos mederbe az ügyet.
Én jártam már így. Az akkori munkáltatóm nem fizetett ki. A 2. hónap után munkavállalói rendkívüli felmondást adtam be. Ezzel elsétáltam a Munkaügyi Bíróságra, ahol segítettek kitölteni a megfelelő iratokat. (Csak azért kellett visszamennem még aznap, mert 2 tanúval alá kellett íratni, és ott épp nem volt egy sem...)
Az elmaradt jövedelmet, végkielégítést, és a többi járandóságot az "Állami Bérgarancia Alap"-ból kifizették, aránylag gyorsan.
A mobil, és laptop "felkapás" miatt pedig a munkáltató jelentene fel. Nem hiszem, hogy jobban járnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!