Jövedelemigazolsát köteles-e a munkáltató kiállítani? Igen vagy nem?
Van egy nagyon egyszerű kérdésem. Igent vagy nemet várok válaszként.
Ha egy alkalmazott a munkáltatójától jövedelemigazolást kér (hogy mire ahhoz senkinek semmi köze de nem is kérdezi senki....) akkor azt a munkáltató köteles-e kiállítani?
Igen vagy nem?
"Bérpapírt minden egyes hónapban kapnod kell a fizetésedről"
Kéne. KÉNE.....
Na ez is mindent elmond nem?
# 11
Ja, az sincs....:DDD
Szerződésed, lehet nem is létezik és még a végén a nav téged vádol meg feketézésért, ha kiderül még valami:DDD
Mondjuk még be kell fizetned adóhátralékot a kereseteid után, mert a cég neked adta az állam jattját ;)
"Szerződésed, lehet nem is létezik"
Itt van nálam!!
A bérpapírról meg anynit minden probléma nélkül megkaptuk még pár hónappal ezelőttig... aztán felröppentek a híerk hogy ennek meg annak az embernek furcsaságok vannak a bejelentésével.... nem hittem el.
Már elhiszem.
Azóta nincs bérpapír se.
Itt tartunk.
# 14
Van egy példányod nyugtatónak talán...bélyegző-aláírások gondolom rendben.Ezeknek ott kell lenni, akkor hiteles.
A nav előtt a TB-nél érdeklődj vagy orvosnál, hogy fizetve e a biztosításod.Azt hiszem ők is-utóbbi is megtudja nézni.Ha nincs, akkor egyértelmű, hogy nincs fizetve utánatok bár lehet csak utóbbi időben.
A következőt nem hiszem, de itthon ez sem kizárt spórolási megoldásként, hogy már csak a cég és te vagytok "szerződésben" egymással és kifelé a cég nektek már régen felmondott a navnál.Magyarul feketén dolgoztat titeket, így minek a fizupapír...
A navnál a feketézést be lehet jelenteni, ekkor kijönnek váratlanul a céghez és átnézik a szerződéseket, igazoltatják a dolgozókat és összevetik a náluk lévőkkel adatokkal.
Ha bebukik a cég, akkor kiderül, de a munkád-fizud is ugrik egyből a cég büntetése miatt feltételezhetően.
Hát és akkor most vagy hagyom magam átverni és megy a simliskedés vagy jelentem és borul a bili csak épp rám is jut majd a szarból?
kb ennyi? vagyis noha totál vétlen vagyok az egészben de akkor is én szívok ha így ha úgy???
# 16
A cégnél mindenki bukik vélhetően, ha simliskedtek..., hogy te a navtól kapsz e utólagos járulékrendezési felszólítást...szerintem ez az ügyintézőn múlik.
Szóval, értsd úgy, mint mikor munkanélküli vagy és nem fizeted a tb-t, de utólag be kell fizetned majd ha lesz munkád vagy nem lesz, ha nincs is miből...:DDD...persze, bizonyos esetekben elengedik...ez kiderül...
Igazából vagy határozottan rákérdezel a dolgokra ( bejelentés-igazolás) a cégnél---ez egyszerűbb vagy keresel másik helyet-munkát magadnak....bár a kilépő írataidnál kötelező lesz adniuk jövedelemigazolást...ez a vicc:DDD
A harmadik, hogy bejelented és lesz, ami lesz...
"Igazából vagy határozottan rákérdezel a dolgokra ( bejelentés-igazolás) a cégnél"
És gondolod azt válaszolják hogy "áááá józsikám nem vagy bejelentve ám, csak hazudtunk eddig".....
életszerűség!!!
"ha simliskedtek."
MI (= a dolgozók) NEM simliskedünk!
Mi jóhiszeműen állunk hozzá van szerződés stb
# 19
Ha egyenesek csak sz@rba kerültek és nem tudnak mit mondani végül, még az igazságot is megtudhatod.Azonban, ha csak feltételezgetsz és semmit sem csinálsz, teszetoszáskodsz...mit vársz???
Azzal, hogy semmit sem csinálsz csak dolgozol-veszed fel a fizudat már csináltál...hallgattál az ügyben...
A jóhiszeműség kevés, mert a tények-bizonyítékok a döntőek mindenhol-mindenben;)
Te dolgod és tedd, amit jónak vélsz...ki lett ez már beszélve, cselekedni kellene talán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!