Egy érettségivel milyen munkát lehet végezni, ami viszonylag még jól is fizet?
Bármilyet, ha elég hosszú a nyelved. :)
Sajnos egyre inkább azt látom magam körül, hogy nem számít a végzettség, a diploma, csak az, ki mire hajlandó még a munkakörén kívül. Munkatapasztalattal, nyelvtudással nem rendelkező huszonéveseket ültetnek be az irodába (többszázezerért persze), varrónőket alkalmaznak diplomás munkakörökben. Én - többedmagammal - diplomával vagyok közfoglalkoztatott adminisztrátor. De van mérnök, jogász végzettségű kolléga ugyanilyen státuszban. Hiába no, az élethez szerencse is kell. :)
"akkor az érettségi a feltétel és ott majd betanitanak?"
Nálunk (gyógyszer csomagolás) feltétel, és betanítanak. Egyébként főiskolát/egyetemet járt gépkezelők vannak, mert többet keresnek ezzel, mintha a szakmájukban dolgoznának.
"Tehát érettségi + nyelvtudás? "
Gépkezelőnél nem szoktak nyelvtudást kérni, nálunk se teszik.
"ilyen helyekre nem csak protekcióval lehet bekerülni? "
Nem. Nekem se volt.
Budapest. 4 műszakos beosztás 6-2 beosztással. Azaz vagyok éjszakás is, és van amikor szombat-vasárnap dolgozok, de most is pl szerda+csütörtök voltam pihenőn.
Alapfizetésre jön még műszakpótlék, hétvégi pótlék, minőségi pótlék, ha van túlóra, akkor túlórapótlék. Így 250-300e között haza lehet vinni, vagy ha nagyon jó hónap jön ki, akkor többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!