A szakmai érettségivel kaptam egy szakmát, hol tudom kiváltani?
Megvan a bizonyítványod, amit minden év végén a kezedbe nyomtak? Az bizonyítja, hogy elvégezted azt a szakmai képzést. Már amennyiben legalább elégséges érdemjegyek kerültek bele.
Az érettségi nem kötelező eleme a képzésnek. Arra külön kellett jelentkezni. Ha sikeresen letetted, akkor arról is kaptál egy érettségi bizonyítványt.
De igen, voltak szakmai tárgyak az utóbbi 4 évben, de az miért feltételezi, hogy szakmát kapok, ha azokból átmegyek mind a 4 évben? A szakmai vizsgával kapok szakmát ami jelen esetben a szakmai érettségit jelentette, ami az érettségi bizonyítványban van benne.
És milyen kérdés ez, hogy akkor mit tanultam 12 évig? Soha nem kapott még szakmát gimnazista vagy szakközepes (most már szakgimnazista) 12 osztályáért, de még az érettségiért sem, most először ebben az évben kapunk az érettségi mellé szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!