Magyarországon tényleg nem lehet megélni tisztességesen rendesen? (többi lent)
És itt a tisztességes meló alatt nem a kétkezit értem,hanem szomorúan konstatálom hogy a legtöbb magyar orvos,ügyvéd,mérnök,tanár stb is panelba lakik,max van egy középkategóriás autója is kész,ez lenne a "legelitebb" munka gyümölcse valóban az országban?Igaz hogy csak feketén lehet rendesen megélni(drog,prostitució,embercsempészet stb..?)
Miért van az hogy egy átlag tanulatlan buta nő többet kap a testéért mint egy normális dolgozó?Nyilván a felete tevékenység mindig veszélyesebb,és jövedelmezőbb,de azért külföldön nem tátong ekkora különbség egy mérnök és egy örömlány keresete között...Nem szánalmas ami itt van?Ti hogy vélekedtel erről?Pályaválasztás előtt állok és kilátástalannak érzem a jövőm....
18/F
Kedves 30-as! Nem vicc, teljesen komolyan gondoltam.
Amikor felkerültem Budapestre 3 évvel ezelőtt, havi 148 ezer forintot kerestem. Megéltem belőle. Többen béreltünk lakást, dolgoztam, mellette tanultam. Amikor a páromat megismertem mindketten 200 ezer forint körül kerestünk és mindketten megéltünk valahogy külön külön, később együtt is. Ma már mindketten két diplomás mérnökök vagyunk és egyenként valamivel több, mint dupla ennyit keresünk, ami még mindig azt mondom, hogy a beosztásunkhoz és felelősségünkhöz képest nem sok, de ahhoz bőven elég, hogy a megszokott színvonalunkon, de immáron ketten, saját lakásban eléldegéljünk és semmiben ne nélkülözzünk.
Igen, nem jut a legújabb BMV-re, vagy álomlakásra a Duna parton, sem félévente luxus nyaralásra a Maldívon, vagy havonta wellness hétvégére egy 5 csillagos szállóban. De nem is vágyunk rá, mert nem hisszük, hogy ezen anyagi javaktól lesz boldog az életünk. Az már egy másik szint, amit nyilván mindenki szeretne elérni, de attól hogy jelenleg nem tart ott a legtöbb ember, még erős túlzás lenne azt mondani, hogy nem lehet itt tisztességesen megélni.
# 34
Hazai szokáshoz híven, mint a politikusokat, ha lefizetnek "tisztességesen"-többé ne kelljen dolgoznom, akkor nem leszek itt őszinte, de ahhoz túl smucigok láthatóan;)
Ez pontozás is annyit ér, mint lájk és csak a baltaszok hisznek benne;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!