Magyarországon tényleg nem lehet megélni tisztességesen rendesen? (többi lent)
És itt a tisztességes meló alatt nem a kétkezit értem,hanem szomorúan konstatálom hogy a legtöbb magyar orvos,ügyvéd,mérnök,tanár stb is panelba lakik,max van egy középkategóriás autója is kész,ez lenne a "legelitebb" munka gyümölcse valóban az országban?Igaz hogy csak feketén lehet rendesen megélni(drog,prostitució,embercsempészet stb..?)
Miért van az hogy egy átlag tanulatlan buta nő többet kap a testéért mint egy normális dolgozó?Nyilván a felete tevékenység mindig veszélyesebb,és jövedelmezőbb,de azért külföldön nem tátong ekkora különbség egy mérnök és egy örömlány keresete között...Nem szánalmas ami itt van?Ti hogy vélekedtel erről?Pályaválasztás előtt állok és kilátástalannak érzem a jövőm....
18/F
És ebből a fix kiadás 2500 frank (lakásbérlés, plusz rezsi, plusz az egészségbiztosítás).
Kaját nem számolom, de nem kell néznem hó végén az akciókat, meg hogy hány napig kell csak tésztát/krumplit enni, mert nincs másra.
Emellett évente többször el tudunk menni akár külföldre is, mert telik rá.
Az igaz, hogy dolgozni kell, de hétvégén (kiv. hatósági engedéllyel) tilos, illetve 7 nap sem lehet szünet nélkül, reggel 6 előtt és este 8 után sem (iroda), és túlórád sem lehet max 6h/hét.
Otthon ezzel szemben éhbérért dolgozol, túlórázol (amit nem fizetnek ki, de ha nem vállalod el, kirúgnak), fizetésed több, mitn fele a bérleti díj, és álmodhatsz, hogy eljutsz akár csak a Balcsira is.
Nyilván az ember jól szeretne megélni,és máshol az az alap,hogy eltudj menni néha nyaralni,szórakozni,és ne kelljen a boltba azon vacillálni hogy egy alkalomra a 800 vagy a 2000Ft-s bort vedd meg,vagy épp a 250 vagy a 350 ft-s felvágottat,hanem alap,nyilván egy átlag ember hiába szeretne,de nem az az alap célja hogy don periont igyon a maldiv szigeteken 3 bomba nő mellett,hanem hogy legyen lakása,egy normális autója,és a megélhetése mellett MINIMUM el tudjon magára 60-100 ezret költwni,na ez nincs meg itthon,sok vidéli korházban dolgozó orvsonál sem illetve mérnöknél sem,itt csak úgy lehet jól(nem luxusba,hanem jól)megélni hogy ha két olyan ember bútoroz össze,akik az említett "elit" munkát űzik,tehát pl dr nő-ügyvéd úr,mérnök úr-közgazdász asszony stb...
Ha ez nincs meg,twrmészetesen meg lehet élni,de jól nem az biztos,illetve munka függvénye de elég sok az az eset hogy sehogy nem tud...
Hááát... 25 éves vagyok, és még életemben soha nem találkoztam olyannal, hogy nem tudtam volna leülni egy étterembe enni, mert nincsen szabad hely, egészen idén nyárig! Szóval azt hiszem már egész tisztességes megélhetésnél tartunk.
Persze az összes környező országhoz képest elmarad a gazdasági növekedésünk, de a fityisz még mindig a legkisebbik rossz. Kár, hogy nincs jobb náluk, nagy szükség lenne rá :(
11. Persze, ez is sarkítás.
Igen, itt mindenki éhen hal, meg nem jár dolgozni.
Érdekes se én, se a férjem nem vagyunk se mérnökök, se orvosok, mégis telik mindenre itthon.
A férjem raktárvezető az egyik nagy webáruháznál, kb nettó 350-400 körül keres, én pedig beszerző vagyok egy multinál, 300 körül én is hazahozok. Plusz cafetéria, néha jutalmak.
Van egy 80 ezres lakáshitelünk, ezen kívül rezsi kaja, havi 200 ezerből kijövünk.
A maradék 500 ezerből futja minden hónapban ruhákra, mozira, kozmetikumra, wellnessre, könyvekre. Minden évben 2x utazunk külföldre, és még így is félre rakunk kb havi 150-200 ezret. Nem gondolom, hogy hú de x*rul élnénk, pedig még tényleg nem is vagyunk vállalkozók vagy valami nagy menő pozícióban...
És nagyon sok ismerősünk van, akik nálunk jobban élnek.
Szóval nem kell azért eltúlozni, a világ kb 70%-ánál még mindig jobban élünk, nálunk max Észak-Amerikában meg Nyugat-Észak Európában jobb az élet..
meg nem jár nyaralni*
Kicsit elírtam a mondatot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!