Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az emberek miért tesznek fel...

Az emberek miért tesznek fel ilyen kérdést, hogy "X. Y. mire / mitől olyan beképzelt?

Figyelt kérdés

Ez eleve egy negatív tulajdonság, tehát senkinek sincs oka-joga azzá válni, bármit is ért el az életben. Nekem is van több diplomám, de tisztában vagyok vele, hogy nem értek a kvantumfizikához, érsebészethez, asztalosmunkához, stb., de még a saját szakmámban is vélek felfedezni hiányosságokat, újdonságokat. Sokat nem tudok még a világról és valószínűleg nem is fogok, mert az élet erre rövid meg nem mindenhez van kompetenciám.

Ezt néhányan miért nem veszik észre magukon?

2017. aug. 12. 21:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, "Emberi tulajdonságok"-ba szántam a kérdést. 🙂
2017. aug. 12. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minél butább valaki annál oksósabb és minél többet tanul valaki annál butább lesz. Vagyis aki keveset tud az azt hiszi hogy csak annyiból áll a világ így azt hiszi hogy mindent tud.Aki pedig minél többet tanul,ismer meg új dolgokat az rájön hogy milyen hatalmas is a világ és hogy ő ehhez képest milyen keveset is tud.

Az ilyen kérdések szerintem leginkább csak azért születnek hogy a kérdező ki írhassa magából mert a környezetében nincs olyan aki meghallgatná.

2017. aug. 12. 23:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. :)

Nemcsak a GY.K.-ra értettem, hogy miért tesznek fel ilyen kérdések, hanem úgy általánosságban. :)

2017. aug. 12. 23:52
 4/9 anonim ***** válasza:

"senkinek sincs oka-joga"

Ez se igaz!

Oka mindennek van! Akkor is, ha az ok nem tetszik, vagy nem etikus, akkor is ok.

Joga meg pláne van. A legtöbb alkomány biztosítja a jogot a véleményhez. Akkor is ha azzal senki nem ért egyet!

Hogy indokolhat valaki több diplomával jogosságot azzal hogy negativ tulajdonság?

A beképzeltség létező jelenség. Annak adott személyre vonatkozó megjelenési okát azért kérdezik, mert érdekli őket. Ez olyan rejtélyes?

2017. aug. 14. 22:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Jól van, jól van, akkor legyen alkotmányos joga, a társadalom számára akkor is visszás tulajdonság.
2017. aug. 14. 23:03
 6/9 anonim ***** válasza:
És akkor már rá se szabad kérdezni?
2017. aug. 14. 23:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Mitől vagy így felháborodva? Tán Rád is sokan mondják, hogy beképzelt vagy?
2017. aug. 15. 07:28
 8/9 anonim ***** válasza:

1.: nem

2.: nem

Te viszont feltűnően kerülöd a válasz adást, ha rád vonatkozik.

2017. aug. 15. 09:47
 9/9 A kérdező kommentje:

100 %-osra értékeltem mindegyik válaszodat, mert nekem fontos a szuverén vélemény, függetlenül attól, hogy egyetértek-e vagy sem.

Hogy kerülöm-e a válaszadást? Nem hiszem, engem is tituláltak már nagy arcúnak, mert elég sok mindent bevállalok: család mellett két állás, iskola (bár ez már befejezőben.), stb. Ettől még tudom magamról, hogy vannak hiányosságaim és míg élek lesznek is. Sosem takarózom azzal, hogy sok a tevékenység, elismerem, ha figyelmetlen voltam, vagy ha valamihez nem elég / kellő képességem.

Akit ismerek, az úgy keresi másba a hibát, mintha jutalom járna érte, ha meg nem talál, megpusztul. Ha végre feltár valamit, kárörömmel és hencegve előadja, hogy ő is sokat dolgozik, mégsem hibázik. Pedig ez messze nem így van. Nem a hibákkal van probléma, hanem a felelőtlen kijelentéssel.

2017. aug. 15. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!