Az emberek miért tesznek fel ilyen kérdést, hogy "X. Y. mire / mitől olyan beképzelt?
Ez eleve egy negatív tulajdonság, tehát senkinek sincs oka-joga azzá válni, bármit is ért el az életben. Nekem is van több diplomám, de tisztában vagyok vele, hogy nem értek a kvantumfizikához, érsebészethez, asztalosmunkához, stb., de még a saját szakmámban is vélek felfedezni hiányosságokat, újdonságokat. Sokat nem tudok még a világról és valószínűleg nem is fogok, mert az élet erre rövid meg nem mindenhez van kompetenciám.
Ezt néhányan miért nem veszik észre magukon?
Szerintem minél butább valaki annál oksósabb és minél többet tanul valaki annál butább lesz. Vagyis aki keveset tud az azt hiszi hogy csak annyiból áll a világ így azt hiszi hogy mindent tud.Aki pedig minél többet tanul,ismer meg új dolgokat az rájön hogy milyen hatalmas is a világ és hogy ő ehhez képest milyen keveset is tud.
Az ilyen kérdések szerintem leginkább csak azért születnek hogy a kérdező ki írhassa magából mert a környezetében nincs olyan aki meghallgatná.
Köszönöm a válaszod. :)
Nemcsak a GY.K.-ra értettem, hogy miért tesznek fel ilyen kérdések, hanem úgy általánosságban. :)
"senkinek sincs oka-joga"
Ez se igaz!
Oka mindennek van! Akkor is, ha az ok nem tetszik, vagy nem etikus, akkor is ok.
Joga meg pláne van. A legtöbb alkomány biztosítja a jogot a véleményhez. Akkor is ha azzal senki nem ért egyet!
Hogy indokolhat valaki több diplomával jogosságot azzal hogy negativ tulajdonság?
A beképzeltség létező jelenség. Annak adott személyre vonatkozó megjelenési okát azért kérdezik, mert érdekli őket. Ez olyan rejtélyes?
1.: nem
2.: nem
Te viszont feltűnően kerülöd a válasz adást, ha rád vonatkozik.
100 %-osra értékeltem mindegyik válaszodat, mert nekem fontos a szuverén vélemény, függetlenül attól, hogy egyetértek-e vagy sem.
Hogy kerülöm-e a válaszadást? Nem hiszem, engem is tituláltak már nagy arcúnak, mert elég sok mindent bevállalok: család mellett két állás, iskola (bár ez már befejezőben.), stb. Ettől még tudom magamról, hogy vannak hiányosságaim és míg élek lesznek is. Sosem takarózom azzal, hogy sok a tevékenység, elismerem, ha figyelmetlen voltam, vagy ha valamihez nem elég / kellő képességem.
Akit ismerek, az úgy keresi másba a hibát, mintha jutalom járna érte, ha meg nem talál, megpusztul. Ha végre feltár valamit, kárörömmel és hencegve előadja, hogy ő is sokat dolgozik, mégsem hibázik. Pedig ez messze nem így van. Nem a hibákkal van probléma, hanem a felelőtlen kijelentéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!