Ti hova költöznének munkahely keresés céljából? (Dunántúl)
Szeretnék munkahelyet változtatni, akár más városba is mennék. Ezekben a városokban gondolkodom: Székesfehérvár, Győr, Budapest
Szerintetek melyik helyen van több esélyem munkát találni, illetve albérletet kivenni vagy akár kisebb lakást vásárolni nem eltúlzott áron (bár tudom ezek elég frekventált városok).
Sajnos csak érettségizett vagyok, de van nyelvtudasom.
Aki tud informáljon legyen szíves a kb munkabérekrőll is (irodai asszisztens, akar gyári betanult munka).
40/N
Ha tényleg megérted, amit angolul mondanak neked, akkor ne menj gyári betanítottra!
Budapesten van sok munkalehetőség, akár irodákban, akár gyárakban adminisztrátorként, titkárnőként. Viszont az utóbbi két évben olyan szinten meg vannak őrülve a lakáskiadók, hogy elképesztő. NEm a magyar fizetésekhez szabják az albérleteket, hanem a külföldi itt tartózkodókhoz. Már egy szutykos panellakást sem tudsz kivenni Csepelnél közelebb 90-100 ezer alatt. Felnőtt nőként szobát bérelni meg... hát, felnőttként már vannak igényei az embernek. Szóval szerintem a megélhetés nem drágább Pesten, mint más vidéki nagyvárosban, de az albérlet az horror.
A kereseti lehetőségeket nézve: családtag angol nyelvtanári végzettséggel egy kisebb szolgáltató cégtől, titkárnőként 130 körüli nettóval ment gyedre 5 éve, és ennyivel is várják vissza... Viszont egy ismerős lány, aki már nem pályakezdő, két éve nettó 180-ért került be egy állami vállalathoz, szintén titkárnőként. Mondjuk ott látástól mikulásig nyomta a melót, nem kímélték, gondolom az óta emeltek is neki.
Szerintem irodai asszisztenciában itt Bp-n ilyen bruttó 200-250, plusz bérletpénz körül lehet keresni, ami egy 110E forintos albi mellett csak vegetálásra elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!