Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Egy gyárban dolgozok Budapesten lassan 5 hónapja.... Egyenlőre 6 hónapos szerződésem van, ami szeptemberben fog lejárni. Párom külföldön dolgozik egy kisebb húsgyárban, holland alkalmazásban. Most úgy néz ki tudnék menni hozzá dolgozni, de szinte pár napon belül kint kellene lenne. A 6 hónapos szerződésem viszont még nem járt le... Elméletileg arra a 1,5 hónapra nekem fizetnem kellene a cégnek... Egy munkásszálón lakok ráadásul elég igénytelenek az emberek.
2017. aug. 7. 10:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mennyit kéne fizetned? Van-e pénzed, amiből kifizetnéd?

Teljesen biztos a külföldi munka? Ott jobban keresnél? Együtt tudnál lakni a pároddal?

2017. aug. 7. 10:32
 2/16 anonim ***** válasza:

ha lenne lehetőség külföldre menni én mennék.

Szerintem itthon egyre rosszabak lesznek a lehetőségek, a fizetés, stb.

Én lassan 1 éve keresek állást, nulla sikerrel, de én is lelépek szerintem.

2017. aug. 7. 10:34
 3/16 anonim ***** válasza:
1# által fel tett kérdések meg még néhánytól függne, de ennyit tudva, mennék!
2017. aug. 7. 10:41
 4/16 A kérdező kommentje:
Együtt laknék a párommal, havi 440.000 ftot keresnék körülbelül, itt 150.000 Ft a fizetésem. Nem tudom pontosan mennyit kéne visszafizetnem, mikor még oktatásra jártam az elején akkor hívták fel a figyelmet rá, hogy aki fel akar mondani az a 3 hónap próbaidő alatt mondjon fel...mert utána az arra az időre járó fizetés x% át ki kell fizetni. Jelenleg nincs miből kifizetnem.
2017. aug. 7. 10:41
 5/16 A kérdező kommentje:
Hollandiába viszont heti fizetés van, szofi számom is van már, mivel már dolgoztam Hollandiába, rögtön munkába tudnék állni.
2017. aug. 7. 10:42
 6/16 anonim ***** válasza:

Meg kéne kérdezni, hogy pontosan mennyit kell kifizetni, ha most felmondasz.

Van-e részletfizetési lehetőség? Vagy azonnal egyben kell fizetned?

A lényeg, hogy ezt mi nem tudjuk megfejteni innen. Ha szeretnél felmondani, akkor szedd össze magad és intézkedj, járj utána, hogy milyen lehetőségeid vannak. De ezt neked a munkahelyeden kell megbeszélned a munkaügyi osztállyal.

Egyébként szerintem ilyen külföldi munka van rendszeresen, nemcsak akkor, ha most rögtön indulsz.

2017. aug. 7. 10:44
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom pontosan mennyit kéne visszafizetnem, mikor még oktatásra jártam az elején akkor hívták fel a figyelmet rá, hogy aki fel akar mondani az a 3 hónap próbaidő alatt mondjon fel...mert utána az arra az időre járó fizetés x% át ki kell fizetni. Jelenleg nincs miből kifizetnem."

öööööööööö :D :D öööööö kérem ööööö

Ez mi a retek?

ilyet még sosem hallottam te nem hangyás-mangyás vagy?

Megmondod hogy nem akarsz többet ott dolgozni, papírok készen, azt aláírod azt kész.

Ezt ki mondta hogy neked fizetned kellene a cégnek? Sanyi mondta vagy Zoli?

Ez valami ordas kamu szerinem.

Szerintem ha most felmondasz, akkor maradék pénzt megkapod, nem a teljes hónapot azt csókolom.

2017. aug. 7. 11:53
 8/16 anonim ***** válasza:

7: Nem a Sanyi vagy a Zoli miatt :)

Határozott idejű szerződése van, amire nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a határozatlanra. De egyébként ha határozatlan lenne, akkor sem mehetnek el rögtön másnak, ha a munkahely ragaszkodik a felmondási idő letöltéséhez. Határozott meg azért határozott, mert azt vállalta, hogy 6 hónapig ott dolgozik, ha előbb felmond, akkor fizetnie kell. Vagy fordítva is, ha a cég előbb elküldi, akkor ők fizetnek.

Azért ez nem így működik, hogy gondolok egyet és holnap már nem megyek be :)

2017. aug. 7. 11:56
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

ha-ha :D

ez akkora baromság nekem kellene fizetnem a cégnek!!

Ezzel elém állna valaki tuti felrúgnám mint a zsákot.

non szensz, szürreális.

Nekem volt olyan kisétáltam, később szóltak menjek vissza maradék pénzért, azt leszámolták azt hello.

Szerintem viszont simán ki lehet sétálni, és nem foglalkozni a felmondási idővel, mert nekem az nem kell.

2017. aug. 7. 12:00
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
X napon azt mondom nekem ez elég volt, maradék pénzt adják oda, ezt csá csumi hello.
2017. aug. 7. 12:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!