Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak szerintem elkeserítő...

Csak szerintem elkeserítő hogy alig lehet normális munkát találni?

Figyelt kérdés

Több interjún túl vagyok, amire úgy érzem csak jelentkezem. Sokadik helyen ma is elhangzott a kérdés, miszerint támogatható vagyok-e a munkaügy által. Az elöző munkahelyem is így alkalmazott, amikor letelt az utánam járó adókedvezmény, akkor meg papíron le akart venni 4 órába, de ugyanúgy járhattam volna feketén 8-ba. Azóta több helyen ugyanilyen ajánlatot kapok. És csodálkoznak hogy nincs normális munkaerő...! Neki miért nem érdeke az, hogy olyan valaki dolgozzon neki aki rég ott van, átlátja a dolgokat? Ennyire a pénz beszél, hogy alkalmazom kedvezménnyel 3 hónapig aztán le van ejtve? Másnak mi a tapasztalata? Én már ebbe belefáradtam.

Lassan marad a gyár, az legalább nem játssza ezt mint a vállalkozók, és cafateriát is ad...és nem húzza a száját se a szabadságnál meg a táppénznél.

Bocsi, csak a mai sokadik ilyen interjú után kiakadtam..

2017. júl. 7. 14:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

Elmegy-e? Édes, ha éhezik akkor bizony elmegy! Én is dolgoztam 400-as órabérekért, mert enni kellett.

Egyébként való igaz, sokan lenézik a gyárakat, pedig általában pont, hogy jók. Bár unalmas és monoton, ha köcsög műszakvezető van pláne, 3 műszak se jó, meg ha sok a létszámleépítés. Viszont ha jobbat kifogsz akkor jó, senki nem pofázik bele az életedbe, másodperc pontosan elhagyod a helyet, kifizetnek 120-130 ezret ami azért nem minimálbér és még egyebeket is adnak, buszuk is van ami a közelben hazavisz... Be vagy jelentve, van előrelépési lehetőség.

Ehhez képest akármi kisebb céghez mentem ott ment a simli a 4 órázással, a túlórákkal, belepofáztak mindenbe...

Amúgy ha jobban utána nézel, pl. a 6 órás minimálbér mellett többet kell fizetniük adóba, mint ami neked kézhez jár. Innentől kezdve nincs miről beszélni, persze, hogy csalnak ahol tudnak.

2017. júl. 8. 12:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a 4 órásra bejelentő, de 8-ba, sőt túlórában foglalkoztatókat kellene rohadtul megbüntetni! Az se lenne baj, ha tönkre menne. Ha ezek bedőlnének, legalább nem nyomatnák a süketelést a munkaerőhiányról. Ott van hiány, ahol vagy kevés a fizetés, vagy gyakori a "termelésingadozás", és évente szélnek eresztik a dolgozók harmadát, majd visszahívogatják a szerencsétleneket, ha bejön valami nagy rendelés. Eleve sokan nem tudják megoldani a három műszakot, másoknak nem jó a 12 órázás.

De ez a 4 órára, meg alkalmira bejelentés... Egy nagyon fontos dolgot nem nagyon feszegetnek ezek a munkaadók, de a kedves politikusaink sem: mi lesz, ha egy ilyen 4 órás valami csoda folytán elér a nyugdíjig? Mert ezt azzal a hangzatos sz.sággal elintézik ma még, hogy "...neked már úgyse lesz nyugdíjad", meg hogy "addigra egyáltalán nem is lesz nyugdíj". Hát azt azért megnézném, amikor a Ratkó-gyerekek gyerekei, akik azért elég sokan vannak, elérik a nyugdíjkorhatárt. Melyik párt fogja azt mondani nekik, hogy bocsi gyerekek, éljetek még 20-30 évig abból, amit félreraktatok a bejelentett 4-órás korszakotokban? Úgy gondolom, nagyon-nagyon sok ember lesz dühös akkor. Lehet, hogy ezzel nem kéne játszani a nagyoknak.

2017. júl. 8. 17:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek. Normális munkahelyet nagy mázlival lehet találni, vagy ha "bevisz" valakid valami tényleg jó helyre.

A kis cégek legtöbbje simlis. Vagy nem jelentenek be rendesen, jobbik esetben minimálbérre vagy rosszabbikban részmunkaidőre, többi megy a zsebbe. Betegállomány, szabadság már "nem tetszik" nekik. Van, ahol a TB-t is magadnak kell fizetned. Túlóráztathatnak, ugráltathatnak ahogy akarnak. Ha fel akarnád nyomni őket a munkaügyi hatóságoknál visszaélések miatt, még te is megütheted a bokád, mert nem vagy rendesen bejelentve / vagy sehogy /. Tapasztalat, én is dolgoztam ilyen helyeken, de hát levegőből nem lehet enni és lakást fenntartani.

Valahol megértem a másik oldalt is, mert valami irgalmatlanul sokat kell fizetni a munkáltatóknak az alkalmazottjaik után. Ez abnormális azért, ami itt Magyarországon folyik, ezen a téren / is /.

Viszont a dolgozókkal is kiszúrás, mert pl. nyugdíjunk nem tudni, ilyen bejelentésekkel mennyi lesz majd. Betegállományról nem is beszélve, amikor eleve jóval kevesebb fizetés jár.

Tényleg a gyár jobb választás, de arra se vennék teljesen mérget. Ott is lehetnek visszaélések. Az egész magyar munkahelyzet siralmas.

2017. júl. 8. 17:43
 14/15 anonim ***** válasza:

12-es: így van, olyan helyen, ahol folyton "munkaerőhiány" van, amelyik folyton felvételt hirdet ott valami baromira bűzlik! Oda nem tanácsos jelentkezni!

A nyugdíjra való kilátásaink pedig tényleg szomorúak! Hacsak nem spórolunk addigra...de az alacsony fizukból hogyan?

2017. júl. 8. 17:52
 15/15 anonim ***** válasza:

14#

Így igaz. A gány munkahelyeknél van munkaerőhiány. Ha normális helyre akarsz menni vagy piszok nagy szerencse kell esetleg kiemelkedő szaktudás vagy protekcó sajnos...Utóbbi gyakori. Sajna az egész ország úgy müködik kinek kije az ismerőse...:/

2017. júl. 8. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!