Csak szerintem elkeserítő hogy alig lehet normális munkát találni?
Több interjún túl vagyok, amire úgy érzem csak jelentkezem. Sokadik helyen ma is elhangzott a kérdés, miszerint támogatható vagyok-e a munkaügy által. Az elöző munkahelyem is így alkalmazott, amikor letelt az utánam járó adókedvezmény, akkor meg papíron le akart venni 4 órába, de ugyanúgy járhattam volna feketén 8-ba. Azóta több helyen ugyanilyen ajánlatot kapok. És csodálkoznak hogy nincs normális munkaerő...! Neki miért nem érdeke az, hogy olyan valaki dolgozzon neki aki rég ott van, átlátja a dolgokat? Ennyire a pénz beszél, hogy alkalmazom kedvezménnyel 3 hónapig aztán le van ejtve? Másnak mi a tapasztalata? Én már ebbe belefáradtam.
Lassan marad a gyár, az legalább nem játssza ezt mint a vállalkozók, és cafateriát is ad...és nem húzza a száját se a szabadságnál meg a táppénznél.
Bocsi, csak a mai sokadik ilyen interjú után kiakadtam..
Nem értem sok embernek mi a baja a gyárral....
Decemberig gyárban dolgoztam. Utána en is ugy gondoltam bármi csak nem gyár. Aztán jött a fekete leves... sok helyen a simliség stb stb.
Most ujra beadtam a papirom egy gyarba... tudom azt hogy letellik 8óra es eldobok mindent lexarom, megyek a saját dolgomra... es mivel a környéken eléggé hiány van mondhatni hogy meg is fizetik..... előrelépési lehetőség stb stb.
Aki meg azt gondolja hogy a gyári fizetés egyenlő a minimálbérrel, vagy minimálbérért dolgozik, az meg is erdemli......
Semmi gond nincs a gyárral, csak gondoltam munkatapasztalattal meg a szakmámat kihasználva nem ott kezdem a pályafutásom ahová járhatok 3 műszakba a társammal felváltva, úgy hogy sosem találkozok otthon vele...
De most már azt látom, hogy némelyik nagy vállalat, gyár sokkal többet ígér a dolgozónak és jobban megbecsül mint egy vállalkozó, ahogy a mellékelt kérdés is mutatja, nem csak arra megy ki, hogy tudja lehúzni az államot, meg hogy tud minél kevesebbet adózni.
Ahol lenne munkás, ott lehetőség nincs. Ahol van lehetőség, ott nincs munkás. Ősi probléma.
Itt a nyugati félen vadásszák a munkásokat, becsöngetnek a házakhoz, hogy jöjjenek oda dolgozni, van lehetőség. Pénzt azt nagyon nem akarnak adni, ezért tartós munkaerőt nem is találnak.
Nézzük a te helyzeted.
Szokásos csaló, ügyeskedő vállalkozók, akiken már messziről látszik a szarevő hozzáállás. Már a pársoros hirdetéseiken buknak. Időpazarlás szóbaállni velük.
A normális munkáltató hirdetése ezt tükrözi is. Legtöbbször. Fel kell hívni, érdeklődni, már legtöbbször ott kibukik minden.
Tatabánya-Székesfehérvár-Veszprém haromszögben nevettségesen magas összegeket fizetnek az olyan dolgozónak is aki a saját nevét nem tudja leírni... számolás meg már luxus.
Volt cégemnél egy ilyen ember megeröltetze magát es véletlen volt egy ötlete, amit beadott.... a cég ezt nagyon hasznosnak találta, és 1 misivel jutalmazta. (Ennyi a max)
Pluszban, ha valami xarság van átmész a szomszédba és kész. Pénzt mindig.megkapja az ember, normális bejelentés stb stb.
"Szokásos csaló, ügyeskedő vállalkozók, akiken már messziről látszik a szarevő hozzáállás." Huh, két ilyen munkahelyem is volt...Egyik helyen sem jelentettek be, annyi előnye volt, hogy simán faképnél tudtam őket hagyni, akárhogy fenyegetőztek, értetlenkedtek. Undorító. Ráadásul a legutóbbi hely egy üzlet volt, családi vállalkozás, elején még otthonra is küldtek nekem szerkeszteni való melót, hogy csináljam a szabadidőmben, pár alkalom után rájöttem, hogy ezt ingyen kell csinálnom, akkor mondtam, hogy csak munkaidőben vagyok hajlandó ezt megcsinálni. A fizetés meg...600-700 forintos órabér volt, úgy hogy milliós dolgokat árultunk. És amikor eljöttem még ők csodálkoztak, hogy jaj hát elmegyek, miért? :O
Komolyan, elnézést, nem panaszkodni akartam, de egyszerűen annyira méltatlan ez az egész. És ez is egy jól szituált, kedvesnek tűnő família, akik mosolyognak rád, magyaráznak a motivációról, 20 milliós autóval járkálnak, miközben kizsigerelik az alkalmazottakat.
Dolgoztam gyárban is, ott bejelentettek, monoton munka volt, de mégis minden szabályszerűen ment.
Ahol lakok, csak gyári munkák vannak minimálbérért, pultos, felszolgáló, konyhai mindenes 360-400 Ft-os órabérért, bejelentés nélkül, vagyonőri munkák 400-500 ft/ó szintén feketén. Kb ennyi.
Még a gyár a legnormálisabb választás, az legalább bejelent.
8#
Ne s*opasssál már hogy még van valaki aki elmegy 500 ft órabér alatt legyen az bármilyen munka :O
Én is voltam nem rég egy állásinterjún
Ezek lettek volna
160E bér, minimálbére vett volna többi zsebbe
Szabadság esetén csak minimálbéres bére esőt kaptam volna
Táppénz nincs
Fel venne 3+3 hónapra vettek volna. 3 hónap alkalmi munkavállaló majd a következő 3 hónap lett volna a próbaidő.
Igaz csak segédmunkás lettem volna de utálom az ilyen simlisségeket...ezért nem vállaltam el.
Persze kis cég volt....valahol itt a gyakorin olvastam de én is azon állásponton vagyok, hogy csak oda szabad menni ahol minden tiszta, nem azon agyal a munkáltató hogy nyerészkedjen rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!