Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szeretnék munkahelyet váltani,...

Szeretnék munkahelyet váltani, de határozott idejű szerződéssel vagyok, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Június elején elkezdtem dolgozni egy cégnél, hasonló munkát végeztem már korábban, gyakorlatilag betanítaniuk sem nagyon kellett.

Aztán tegnap délelőtt csörög a telefon, felajánlanak egy pozíciót annál a cégnél, amit a legjobban szerettem volna (még májusban jártam náluk interjúkon).

A baj csak az, hogy egy éves határozott idejű szerződéssel vagyok, és a főnököm legkorábban csak fél év után engedne el közös megegyezéssel.

Ha egyoldalúan mondok fel, a munka törvénykönyve szerint a cég rajtam követelhet pénzt (ha jól tudom 3 havi bruttó fizetésemet), ők pedig ma délelőtt világossá tették, hogy közös megegyezéssel nem engednek el.

A másik helyen azt mondták, hogy augusztus végéig tudnak rám várni maximum, addig egy egy új kollégát pont be tudnánk tanítani a jelenlegi helyen a segítségemmel, de erről hallani sem akarnak.

Mit tudok tenni ilyen helyzetben?

2017. júl. 5. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Június elején kezdtél és egyből határozott idejű szerződést kaptál? Semmi próbaidő?
2017. júl. 5. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ez jutott eszembe, hogy nem volt próbaidő?

Egyébként meg nem tudsz mit tenni. Eldöntöd, hogy megér-e neked annyit a másik meló, hogy fizess is a lelépésedért.

2017. júl. 5. 17:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Valóban furán hangzik, de nincs próbaidő, még a többkörös interjúk része volt gyakorlati feladatok megoldása és próbanapok a cégnél.

Nagyon kellett nekik egy ember, és ezt a kiskaput le is zárták keményen, szóval a próbaidős lelépés nem játszik.

2017. júl. 5. 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:
A próbaidő nem kiskapu, hanem egy rendes normális munkáltatónál alap. Ha nem tudod mégis elérni a közös megegyezést, akkor vagy fizetsz neki vagy beletörődsz hogy kell maradj. Sajnos más megoldás próbaidő híján nincs.
2017. júl. 5. 18:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát igen, ebből az esetből most meg fogod tanulni hogy próbaidő nélkül sehova! Ha valahol nem mennek bele a próbaidőbe akkor nem mész oda. Ráadásul ez most határozott idejű. Mindenképp meg kell győznöd a jelenlegi munkáltatót hogy te el akarsz menni és engedjen. Még lenne lehetőséged rendkívüli felmondásra (munkakörülmények stb.), de azt én kerülném.
2017. júl. 5. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!