Érdemes egy valódi munkaszerződéssel rendelkező munkahelyet lecserélni egy olyanra, amelyik megbízási szerződéssel tudna csak foglalkoztatni?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a jelenleg munkahelyemet nagyon utálom, viszont ez egy bejelentett, törvényes munkahely. Jelentkeztem egy másik állásra is, de szakképesítést igazoló papír nélkül csak megbízási szerződéssel tudnának foglalkoztatni. Viszont az a munka nagyon tetszene nekem, imádnám csinálni. A fizetés is elvileg körülbelül azonos lenne a mostanival. Ha megszerzem a szakképesítést, utána felvennének rendes munkaviszonyba is. Érdemes így megpróbálni?2013. ápr. 20. 22:57
1/10 anonim válasza:
Szia,
Biztos váltanék, de azért jó lenne tudni, hogy mennyire megbízható az új hely, hány éves vagy,illetve ha véletlenül nem jönne be a megbízásos munka, akkor mik a lehetőségek.
Mondjuk én még soha nem maradtam olyan helyen, amit utáltam, képes vagyok próbaidő alatt kilépni és mindig találok új munkát.
Sok sikert!
2/10 A kérdező kommentje:
Elég megbízható hely. Neves cégről van szó. Váltani nem biztos, hogy tudnék, ha esetleg befuccsolna a dolog, ezért is vacillálok, hogy érdemes-e egyáltalán váltanom. Köszi a hozzászólást!
2013. ápr. 20. 23:09
3/10 anonim válasza:
Szerezd meg a szakképzést és majd csak utána. Én biztos, hogy nem ugrálnék így.
4/10 A kérdező kommentje:
Azon a szinten vagyok jelenleg, hogy legszívesebben már holnap bemennék és felmondanék, annyira utálok a jelenlegi munkahelyem. De mint tudjuk, manapság nem könnyű másikat találni. Ez a fenti lehetőség jött most nekem, de nem ismerem a kockázatait, ezért is írtam ki a kérdést.
2013. ápr. 20. 23:48
5/10 anonim válasza:
Ez az új munka miről szólna? Mert nekem ezekről a megbízási szerződésekről leginkább az ügynökösködés jut eszembe. Abban én meg egyáltalán nem bízom. A másik, hogyha megbízásos munkát vállalsz, akkor egyéni vállalkozónak kell lenned, úgy meg azért viszonylag sokat kell fizetned az állam felé. Meg az is kérdéses, hogy a szakképesítés után tényleg felvennének-e rendesbe. Nem tudom, én annyira nem bízom az ilyen dologban, én így biztos nem váltanék, mert ha nem jön be, ki tudja mennyi idő múlva találnék új állást.
6/10 anonim válasza:
Nem tudom, én is elég furcsának találom. Ennyire kell a szakképsítés hozzá, hogy addig nem alkalmaznak, de megbízással már csinálhatnád? Mi ez a képesítés? És mi ez a munkakör?
Személy szerint én biztos nem hagynám ott a fix munkahelyem egy ilyen kétes dologért, neked sem ajánlom. Próbáld meg mellette, vagy végezd el a tanfolyamot.
7/10 A kérdező kommentje:
Nem ügynöki munka! De papír nélkül nem tudnak hivatalosan felvenni oda, csak kerülő úton.
2013. ápr. 21. 11:12
8/10 anonim válasza:
Nem válaszoltál. Milyen munkakörről van szó?
9/10 A kérdező kommentje:
Ha érdekel, privátban leírom.
2013. ápr. 21. 21:54
10/10 anonim válasza:
Ok, írd meg légyszi privátba. Azért vagyok rá kíváncsi, hogy jobban átlássam a helyzetet, hogy esetleg nem átverni akarnak-e. Mert nekem tényleg furcsa, több okból is. Ha munkaerőt keresnek, akkor olyat vesznek fel, akinek már megvan, plusz jó ha már gyakorlata is van benne, nem hülyéskednek xy-nal megbízási szerződéssel, meg várják, hogy megszerezze a papírját róla, hanem egyszerűen egy képzettet vesznek fel. Pláne egy neves cég. Nem kötekedni akarok, csak jó tanácsot adni, ezért lenne jobb, ha több részletet elárulnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!