Fél évet voltam munka nélkül direkt, ti mit mondanátok az okokról ha rákérdeznek állásinterjún?
A valós oka egyszerűen az volt, hogy annál a multicégnél, ahol dolgoztam 4 évig, elég nagy volt a terhelés (napi 8 óra munkaidő csak papíron létezett, és általában 7végén is dolgoztam otthonról).
Mikor kezdtem úgy érezni, hogy már agyonnyom az egész, eldöntöttem, hogy január eleji távozással felmondok, de már előtte úgy kalkuláltam, hogy fél évig kihúzzam munka nélkül.
Ezalatt a fél év alatt tettem két hosszabb külföldi utazást, illetve szépítgettem a kertet és a lakást.
Szép és jó időszak volt, de lassan vissza kell mennem dolgozni, és nyilván az interjúztató hülye lenne nem megkérdezni, hogy mi volt az oka.
Az őszinteség jobb ebben a helyzetben vagy be kell kamuzni valamit?
Ti mit tennétek? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Én konkrétan meg sem említeném hogy nem dolgoztam fél évet.
De ha mégis feljön a téma, akkor szerintem simán megmondható, hogy évekig minden perced a munkának szentelted és szeretted volna ha az életre is jut időd.
"interjúztató hülye lenne nem megkérdezni"
Miért kerdezné? Van aki ennél hosszabb ideig se talál megfelelő munkát úgy, hogy folyamatosan keres. Ennyi kihagyáson nem lepődnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!