Amelyik munkahelyen nincs ebédlő, ott rendelnek ételt? Vagy visznek magukkal?
Mikor gyorsétteremben dolgoztam ott kaptunk ételt. Nem sokat, egy szendvicset és egy üdítőt. Ha ezen felül akartál még valamit akkor hoznod kellett vagy venned.
Mikor nagy multis áruháznál dolgoztam akkor otthonról kellett hozni, és még helyet se kaptunk ahol nyugodtan lehet étkezni. Ki voltunk téve az utcára arra a 30 percre.
Most egy kis cégnél dolgozok, itt van ebédlő helység, de az ételről magadnak kell gondoskodni saját pénzből.
Nem fogsz kilógni, sokan viszik. Nálunk pl. van fél óra ebédidő (12:00-12:30), viszont szinte senki nem tartja be, mindenki akkor eszik, amikor éhes. A fél órát azzal tölti az ember, amivel akarja, de kevesen mennek ki ebédelni egyébként, mert fél órába nem igen fér bele egy menü sem. Max habzsolva.
Nálunk leginkább hozzák az emberek otthonról az ebédjüket, vagy rendelnek. Én pl. utóbbiak közé tartozom. A futár csak a portáig hozza a kaját, a portás hívja le valamelyikünket és egy ember felviszi mindenkiét. Ebédidőben általában adott klikkek mennek egyszerre enni az ebédlőbe, pl. egy irodában dolgozók, egy szekcióban dolgozók, szomszédos irodai dolgozók stb.
Nálunk hogy működik?
11:30
Én: Bakker Xy én éhes vagyok, nem eszünk lassan?
Xy: Áá bírjuk ki délig.
Én: Na jó...
11:50
Én: Megyek melegíteni.
Xy: Oké, én ezt gyors befejezem addig és szólok Z-nek.
Aztán befut mindenki és eszünk együtt.
Én azt vettem észre hogy nálunk 12:00-tól 12:30-ig ebédidőt csak az "echte" irodisták tartják be. Mi akik terepre is kijárunk, meg projekt alapon dolgozunk nagyjából akkor eszünk amikor akarunk.
Amúgy a legtöbb helyen van egy kis teakonyha, ahol meg tudod melegíteni a kaját és tudsz enni. Én általában gép előtt, munka közben eszek, vagy elmegyek kajálni valamerre amikor épp megéhezem vagy időm engedi.
Nagyobb irodaházak környékén szokott lenni ilyen-olyan étterem, ahol van viszonylag olcsó menü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!