Van, akit vonz az önellátó, vagy egyéb alternatív életmód?
Nem tudnám otthon megteremteni az összes szükségletemet, így számomra ez nem opció.
Én több lábon szeretek állni, ezt eddig a munka és a megtakarítások jelentették. Most az elmúlt évben ez annyit változott, hogy van egy főállásom alkalmazottként, és bejött egy másodállás megbízási szerződéssel, ha vállalkoznék, azt is csak főállás mellett, így nekem is jobban megéri, de egyelőre ez a megbízási szerződéses forma nekem tökéletesen megfelel.
Legszívesebben vállalkoznék. Üzemeltetnék egy kis (max 10-15 szoba) panziót valahol a hegyekben, ahova télen síelni, nyáron kirándulni járnak az emberek.
Minden évben megyünk valami ilyen helyre az isten háta mögé és irigykedve nézem a tulajdonosokat, akiknek látszólag legnagyobb problémájuk az, hogy az asztalra tegyék a friss reggelit. Imádnám.
Mindezt családi formában tudom elképzelni pontosan úgy, amilyen helyekre mi is járunk. Mondjuk nyugdíjas házaspár, papa gondozza az udvart, locsol, füvet nyír, lefest néha ezt azt, villanykörtét cserél, megbütyköl mindent. Mama terít a reggelihez, bepakol a mosogatógépbe és mossa az ágyneműket. Egyetlen alkalmazott egy takarítónő, aki a vendégek után takarít.
Mindezek mellett szeretettel, családtagként fogadnak minden vendéget, érkezzen az bárhonnan is. Mosolyognak, érdeklődnek, az életük, nem a munkájuk...
Nekem hatalmas álmom ez és hiszem, hogy előbb-utóbb össze is fog jönni.
Mi hiányzik jelenleg a megvalósításhoz?
Pénz... nagyon sok pénz. :)
Tetszik ez a panziós dolog. Talán nem is olyan elérhetetlen, ha nem ilyen nagyban gondolkodunk. A hegyvidéki élet engem is vonz. Kösz.
:)
Igen.
De nem kivitelezhető. Az összes növényfélét amit eszünk, nem tudjuk megtermelni, csak kicsi részét.
És bizony kell a főállás ahova napi rendszerességgel járunk. És fizetést " alamizsnát " kapunk.
Mostani melom úgy jobban teszene : délután 2 - 3 órától.
Lehet hogy nem is lehetetlen amit írtam....
Kertgondozás alatt pihizni nem lehet. Max az időjárás a befolyásoló dolog. Cserébe szabad levegőn vagy. És ha sikerül valamelyik termés, lehet befőzni, és gondoskodni télre.
Illetve sok " ilyent " szeretek az eredeti helyéről leszedni, és megkostolni.
Ez legalább garantáltan friss.
Na mivan mi a helyzet?
Én akarok menni pár offgrid gondolkodáású emberhez, 1 nél már voltam, háát elég nomád körülmények vannak, ennél azért jobb helyen akarok élni, meg baromi magányos is.. bár az lehet, az én saját pszichés gondom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!