Bízok benne, hogy jó helyre írom. Technikus és Technológus között mi a különbség?
Ez technikus:
Ez pedig technológus:
Fizetés szempontjából nagyon nem mindegy, és elképzelésem sincs, hogy mi lehet a kettő között a különbség.
Én most szereztem meg az OKJ-t, "Gépgyártástechnológiai technikus". Legalábbis ez van a bizonyítványba írva.
Gondolom akkor én "csak" technikus vagyok.
A technikus az aki felméri a emberi elme helyzetét és azzal kommunikál nap mint nap.
A technologus az aki kölcsön hatással áll az erővel és kivételezi a bevételezést.
Remelem tudtam segiteni :)
Nagy vonalakban:
- a technikus a meglévő gépeket tartja karban, szereli, esetleg üzemelteti azokat,
- a technológus egy "kreatívabb" munkakör, ahol új gyártási folyamatok kidolgozása, gyártással kapcsolatos kalkulációk/ elemzések készítése,meglévő folyamatok hatékonyságának növelése... a feladat.
Kb. mint egy autószerelő és egy autó tervező mérnök párhuzama.
Tisztázzuk először a Technika és Technológia közti különbséget, mert ezt következetesen (tudálékosan) rosszul használják. Technika, a gépek/berendezések mai műszaki fejlettség szintjén való működtetése.
Technológia pedig a GYÁRTÁS (termék-előállítás) eljárása és fejlesztése.
Tehát a Termék előállítását (=technológiai eljárást) működteti a Technikus. Az eljárást (pl. a gazdaságosságát, sebességét) pedig fejleszti a Technológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!