Mit lehet egy ilyen kollégával kezdeni?
Ketten dolgozok vele egy irodában, ugyanazt a feladatot látjuk el. Így ha bárki bármit elront, nem lehet visszakeresni melyikünk hibájából történt. A kedves kolléganőm nem túl jól végzi a munkáját, sok hibát ejt, de mindig úgy intézi, hogy úgy tűnjön én tévedtem. Ha elront valamit, felhívja a főnököt, hogy valami hibát talált, segítsen már megoldani, ő nem is érti hogy történhetett ez meg. Nem mondja konkrétan hogy én voltam, de mivel ketten vagyunk, és ő értesíti a főnököt, neki (mármint a főnöknek) egyértelmű ki hibázott.
Sokáig fel sem tűnt, de a főnök egyre többet hivat be magához, hogy figyeljek jobban a munkámra. Utoljára már célzott rá, hogy ha nem változtatok megválik tőlem.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha ezt elmondom a főnöknek, olyan lesz mintha utólag kifogásokat keresnék, úgyse hinne nekem. Főleg hogy a kolléganőmet sokkal jobban kedveli. Már ott tartok, hogy ellenőrzöm a kolléganőm munkáját is, hogy véletlenül se legyen benne hiba, de így még a sajátommal nem haladok.
Mit lehet egy ilyen kollégával kezdeni?
Úgy egy éve én is tettem fel hasonló kérdést, bár ott inkább a főnökön volt a hangsúly, mint beszűkült egyénen, aki a csapatban dolgozó emberekre úgy tekint, mintha egy személy lennének. Én ugyan nem irodában dolgoztam, hanem étteremben mosogatógépnél, ahol az egyik végen álló fél berakja a mosatlant, a túlvégen álló pedig kiszedi és a helyére rakja. Ha nagyon forgalmas volt, harmadik személy is besegített a berakó oldalon állónak. Na most, miután cserélődtek körülöttem az emberek, rendre megesett, hogy a berakó oldalon álló bénázott, és a mosatlan halmok pedig gyűltek. És másnap az illető épp szabad volt, és a főnök engem szapult, hogy miért maradt meg ennyi mosatlan előző nap. Mondom neki, hogy nem az én hibám, én az elszedő oldalon dolgoztam. Erre az volt a válasza: "Nem érdekes hol dolgoztál. Ti egy csapat vagytok!", majd elviharzott, meg se hallgatott. Sajna vannak ilyen elmeroggyantak, akik nyilván a vonaton utazva is a jegykezelőt cs**tetik, ha lassan megy, és késésben vannak.
A másik állatfaj pedig a kolléga, aki nem hagyja magát okítani, még normális, baráti hangon sem szólhatsz rá, hogy legyen kicsit gyorsabb, precízebb, mert mindjárt b**zogatásnak veszi.
Valahogy logolni kellene a munkádat,nem tudom mit csinálsz papír alapon vagy gépen,de technikailag megoldható hogy lehessen tudni melyik gépről és mikor történt a bejegyzés.
Ha ezt nem teszed ki fog csinálni a kollégád és semmit nem tudsz majd bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!