Hogyan lehet ezt jól kezelni?
Én elmondanám neki tök egyszerűen, hogy figyelj... az a helyzet, hogy az elmúlt hónapban nem jöttem túl jól ki a benzin pénz miatt. Mi lenne, ha mostantól mindig együtt járnánk, de a benya felét állnád? (természetesen átlag költséget számolva a be és hazajáráshoz)
Mindenki pénzből él, neki az a legegyszerűbb, ha ingyen potyázhat mindig. Neked ez kellemetlen. Előbb utóbb addig feszülsz az ügyön, hogy úgyis kijön valamilyen formában.
A felvetésedre kétféleképpen reagálhat. Vagy azt mondja oké, neki is jó ez így, vagy azt mondja, hogy bekaphatod és akkor inkább buszozik... Te csak jól járhatsz.
Általában nyilvánosság (munkatársak) előtt a legjobb megoldani az ilyen eseteket.
Szóba hozod, mennyi volt az autó, most volt olajcsere, szeptemberben műszakiztatni kell, jön a tél gumicsere várható, stb.
Apropó Béluskám, minden nap háztól-házig fuvarozlak, nincs kedved hozzájárulni?
Ha rákérdez mennyivel, mond, hogy a buszjegy árát elfogadod, talán Te is vagy annyira gyors és komfortos, amit a nagy sárga. Ha rábólint, ne légy szégyellős fogadd el. Ha nem áll rá, akkor sajnálkozz:
"megértelek, nem kötelező a disznótor. Ha szeretsz a megállóban ázni, vagy futni a busz után, aztán lassabban, kényelmetlenebb körülmények között utazni, időhöz kötötten, akkor nem szóltam. További jó hajnali ácsorgást".
Mindezt természetesen gúny nélkül és végtelenül sajnálkozó arckifejezéssel közöld. :)
Egy kis plusz!
Mellesleg az ilyen arcok akik leginkább hátba támadnak.
Ő az aki leghamarabb lefikáz a hátad mögött, hogy
-milyen tré módon vezetsz
-hogy milyen öreg csotrogány autód van
-hogy mennyire mizantróp típus vagy (lásd, őt sem szívesen szállítod a munkahelyére)
Úgy, hogy csak óvatosan-taktikusan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!