Szerintetek az "jogszerű" hogy fejvadász cég régebbi munkahelyeken ismert kollégáim telefonszámát kéri el? Többit alább.
A szép válasz erre a helyzetre:
Örülök neki, hogy már referencia-kontaktokat kérnek, mert ez azt jelenti, hogy már konkrét állásajánlatot kapok? Úgy gondolom, hogy a referenciák ellenőrzése akkor szükséges, ha már van miről tárgyalnunk. Természetesen akár ajánlólevelet is átadok, ha valóban rám számítanak az adott munkakörben."
A referencia egy fontos dolog, amelyet nem az első körben kell "kijátszani". Ezt tisztázni is kell a HR-es kollégával, hogy amíg nincs konkrét ajánlat a te és az ő részükről, addig ne vicceljünk referencia-kontaktok kérésével.
Nem tudom velem van e a baj, de kapásból erre azt mondanmám hogy "ugye ez egy vicc".
Ez nekem komolyan mondom olyan mint ha behívnának egy helyre interjúra, majd a vadidegen fickó kérné hogy adjam kölcsön az autóm egy hónapra.
Vagy valami hasonló, nekem ez meredek.
Tudom hogy referencia kell de ne hivogassanak senkit régebbi munkahelyeimen, szerintem.
Most az engem annyira nem érdekel, de ez simám pofátlanság szerintem, nemde?
Vagy én vagyok eltévedve?
De ilyenkor max azt mondanám írják be google-be a cégnevet és hívják fel a céget.
De így bárkinek, fejvadász cégnek nem adnám meg senki telefonszámát, és szerintem pofátlanság is a részükről.
Én állásinterjún szívesen beszélek bármiről, hobbi, érdeklődési kör, stb.
De elém tolnak egy papírt hogy írjak oda vezetőket, telefonszámmal, azt sajnos nem.
Nem is referencia miatt kerik.
Adatbazisukat akarják tolteni cegekkel munkavallalokkal hiszen ez a munkajuk.
Azokat felkeresni es eladni.
A biztositosok is ilyenek. Cimanyagot kernek. Hogy azokat megkeressék ertekesitesre.
Ezert nekem már konkretan penzt is ajanlottak hogy megveszik a cimanyagom.
Nekik a kapcsolatok kellenek es kamu allashirdetessel vadasznak rá.
Akit felvesznek dolgozni attol folyamatos ugyfelkvalifikálást varnak el, kulonben ki van rugva. Ergo ha nem adsz elerhetosegeket mehetsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!