Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért jelen problémát sok...

Miért jelen problémát sok munkahelyen, ha az ember csak a kötelező munkanapokat tudja le?

Figyelt kérdés

Azt kell tudni rólam, hogy sose vállalok túlórát 2. munkahelyem ez, az előzőnél "bedolgozás" címszó alatt szombaton is kellett volna menni soha nem mentem, 2 hét után jött a szankció, írásbeli figyelmeztetés, utána elvették a bónuszt, végezetül nagy vita során jöttem el, minden szemét, mocsoknak elhordtam a multit, meg a műszak vezetőket, osztályvezetőt.

Ez a második helyem de 3 éve vagyok itt, első perctől kifogástalanul melózok, ezáltal én akkor keresem őket ha szabadság kell, amúgy nem.

Túlóra itt is van de nem vállaltam itt se, a magyarországi bérek nagy része egy fos, 5-10e ft pluszért nem fogom magamat törni, az amúgy se kiemelkedő fizetés miatt

Van aki mindig a dolgok elejébe megy és robotol önként mint a hülye, mert neki gyerek kellett. Ebből is volt veszekedés, hogy aki akarna az nem jöhet korlátlanul az adott évbe, mert egy keret van azért, ezt akarták megszüntetni, hisz az olyanok mint én jöhetnének csak nem teszik. Ezt meg hozzám vágta az egyik dolgozó, amire én úgy reagáltam hogy dolgozzon aki rá van utalva, mindenkinek a maga dolga hogy vállal-e plusz napot vagy nem, én leszarom.

Persze itt is fenyegetőznek hogy másra lehet számítani, rám nem, meg hogy a "fentről" ha kérdezik mi az oka ennek, akkor mit mondjanak rólam. Én csak annyit válaszoltam erre hogy semmit, ha bajuk van jöjjenek ide és elmondom nekik hogy így is kevés a pénz a munkához mérten, -160e ft így nem ér ennyit ez az egész, ha meg nem tudunk megegyezni írjuk meg a felmondást.

24F

2017. máj. 5. 21:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
Pedig lustàk az ilyen emberek. Maximum magadnak nem vallod be. Nem kell minden heten túlóràzni, de èrdemes, mert több a pènz, amit elkölthetsz. Persze az átlag ember az sìk hülye, nem gondolkodik előre, ez meg is làtszik az orszàgon sajnos.
2017. máj. 6. 12:54
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Ha jól tudom, heti 40 óra (5X8 óra) munkaidő teljes állás. Ha valaki ezen felül túlórát vállal önként, egy dolog.

De amikor egy munkahelyen ezt kötelezővé akarják tenni (ami gyakran megtörténik) törvényt sértenek.

Ha egy cég ennyi munkaidővel nem tudja teljesíteni a vevők igényeit, vegyen föl több alkalmazottat. Ennyi.

Aki lustának nevez egy heti 40 órában tiszteséges munkát végző embert (csak azért mert az nem vállal plusz munkát), az egyszerűen rágalmazó.

2017. máj. 6. 13:28
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A cég +8 elrendelhet, és nem sért törvényt....

Tehát gondold át mielött jatszod a munkajogaszt.....

2017. máj. 6. 13:33
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

De miért túlórázna,ha neki ennyi is elég?

Őszintén?Mire megy azzal a +10 ezer Ft-tal egy hónapban?

Semmire.

Nincs megfizetve a munka,így ugyan miért túlórázna az ember?

A szegény,dolgozó embert egy idő után már nem motiválja az a kis pénz,mert rájön,hogy a munkáját nem fizetik meg.

Menjen be a főnök,és dolgozzon ő is végre valamit,abból amit elkölt!

2017. máj. 6. 15:42
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mire megy azzal a +10 ezer Ft-tal egy hónapban?

Semmire. "

Így gondolkodik egy proli réteg! Ez a fajta gondolkodás, illetve hozzáállás különbözteti meg a sikeres embert a sikertelentől! De hiába is magyarázom ezt olyannak, mint te, sajnos úgysem fogja fel. Nekem mai napig igenis számít az a 10.000 Ft, pedig már elég szépen keresek. De persze a kisember erre csak legyint. Érdekes ugye?

2017. máj. 6. 17:24
 16/22 anonim ***** válasza:

én is dolgoztam gyárban, megértem a te helyzetedet is, meg a vezetőkét is. a vezetőket b**szogatják a darabszámmal, állandóan jönnek a megrendelések, sok a túlóra. mivel az embereknek kell a pénz, ezért ki is használják, hogy úgyis bemennek. mikor soron voltam mindig bementem túlórázni, amikor kötelező volt, mivel minden ember kell a szalag mellé, és nem akartam cserben hagyni a munkatársaim. egy héttel ezelőtt szóltak a túlóráról. még több pénzt is kerestem, persze morogtam én is

aztán dolgoztam egy másik gyárban minőségellenőrként, ahol úgy oldották meg a túlórákat, hogy össze-vissza tették a hétvégére, sosem igazodott a hétvégi túlóra a heti műszakhoz. mindig pénteki napon a műszak végén leptek meg túlórával. pl péntek este 10-kor közölték velem, hogy jöjjek vissza szombaton hajnali 6-ra túlórázni... na hát elmennek az anyjukba :)

azon csodálkozom, hogy még nem rúgtak ki emiatt... hidd el, lennének a helyedben sokan, akik örülnének a túlóra lehetőségnek. túlóra nélkül az a 160 ezer nem is olyan rossz pénz.

ez van. ha nem tetszik, válts munkahelyet, vagy tanulj valami szakmát, könnyen találnak a helyedre mást hamar

2017. máj. 7. 15:07
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném,hogy valaki attól lesz sikeres,hogy egy gyárban szombaton is dolgozik:)

Pont attól lesz sikeres,hogy mondjuk szombaton nem dolgozik,hanem tanul.

Én pontosan azt figyeltem meg,hogy a legnagyobb prolik kapkodnak azért,hogy ki mehet dolgozni még többet.

Azért,mert nem tudják mire használni a szabadidejüket.

Tanulni,fejlődni nem szeretnek.Hobbijuk nincs,nem érdekli őket semmi,csak az motiválja őket,hogy 10 ezer Ft-tal többet keressenek.Amit aztán ugyanúgy otthagy mondjuk a boltban.

10 ezer Ft nem fog havonta rajtad segíteni semmit.

Ez kb olyan,mint amikor egy dohányosnak azt mondják,hogy ha nem dohányozna,akkor már milliói lehetnének félrerakva.Pedig ez nem igaz,mert ugyanúgy elköltené,csak másra.

Én totál megértem azokat,akik nem akarnak túlórázni,idővel az ember rájön,hogy akármennyire teper,akkor sem fog előrejutni ugyanazzal a munkával,akkor sem ha többet dolgozik.

2017. máj. 7. 16:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen rabszolgaüzemenekben ha rajtam múlna,be is tiltanám a hétvégi dolgoztatást.

Mocskos,termelj,és fogyassz világfelfogás.

És pont azoknak van belőle haszna,akik egy percet nem dolgoznak életükbe.

A kereskedelemben is megtiltanám a hétvégit dolgoztatást.Menjen le a főnök és dolgozzon,ha több pénzt akar magának.Egész hétköznap nem csinál semmit.

2017. máj. 7. 16:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyira nem meglepő, ha a cégek jobban örülnek az olyan alkalmazottaknak, akikre túlóra esetén is számíthatnak.
2017. máj. 9. 02:14
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

A reális képhez engedjétek meg, hogy néhány gondolatot megosszak veletek.

Egy 40 fő munkaerőt igénylő cégnél 44 munkavállalót kell alkalmazni, mert több mint 2 fő fizetett szabadságon van, 1 táppénzen a saját betegsége miatt, 1 főnek pedig a gyereke beteg, amiatt van táppénzen. Tehát a 44 főből csak 40 van jelen a munkában nap mint nap.

A munkaadónak ez a +4 fő, ha teljes állásba felveszi, 8 millió forintba kerül évente.

Ha nem veszi fel ezt a négy főt, hanem túlóráztatással oldja meg, akkor csak 4 millióba kerül, és 4 milliót tisztán megspórol.

Munkaadóként teljesen etikátlannak tartom azt, hogy a munkavállalóimon élősködve keressek 4 milliót.

Emiatt nálunk fel van véve az a +4 fő, és senkit nem kérek túlórára. Inkább vigye a gyerekét kirándulni, vagy villanyvasút-kiállításra, focizzon vele, vagy ő maga menjen moziba, színházba, fürdőbe, konditerembe és pihenjen, kapcsolódjon ki.

Nem tartom etikusnak, hogy a törvényesen járó szabadságot vagy táppénzt sok munkaadó nem kalkulálja be a létszám tervezésekor. 40 fő munkavállalónak ha csak 20 nap szabival számolok is, 800 nap fizetett szabadsága van!!!

Erre mindenképpen plusz létszámot kell felvenni, és nem túlórával kell terhelni a meglévő kollektívát.

2017. máj. 9. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!