Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi zaklatás téma....

PearlDiver kérdése:

Munkahelyi zaklatás téma. Eléggé fel vagyok zaklatva - mit csináljak?

Figyelt kérdés
Olyat csináltam ma, ami egészen megdöbbentő a saját magam számára is és nehezen tudok felette napirendre térni. A munkahelyemen egy meeting közben észrevettem hogy a velem szemben ülő kolléganőmnek nagyon sok látszik a melléből, mert egy elég laza felsőt vett fel. Alapból ez nem jelentene semmit, de egy hirtelen ötlettől vezérelve amikor elővettem a telefonomat, lefotóztam. Ő meg észrevette. Én is észrevettem hogy észrevette, ezért utána bocsánatot kértem tőle (négyszemközt), persze eléggé ki volt akadva, de amúgy normálisan kezelte. Más talán simán balhét csapott volna belőle. Na most én ilyesmit sosem csináltam, most sem értem hogy hogy jött, iszonyú gáz, és nem azért mert lebuktam hanem mert maga a cselekedet nagyon tiszteletlen és bántó. Én az ilyesmit nagyon magamra veszem és mardosom magamat miatta. Később rám írt chaten hogy ugye tudom hogy ez lényegében szexuális zaklatás, és hogy ennek ellenére nem fog senkinek beszélni róla, de hogy tudjam hogy mit csináltam. Én úgy gondolom felfogom ennek a jelentőségét és mélyen magamba vagyok szállva. Viszont arra kíváncsi lennék hogy ha veletek (főleg hölgyeknek szól) ilyet tenne valaki, akkor mi az a viselkedés amit az elkövető részéről - a lehetőségekhez mérten - jó néven vesztek? Mit csináljon, mit ne csináljon? Jelenleg egy darab szarnak érzem magam és nem szeretnék tovább rontani a szituáción. Hozzátartozik amúgy hogy az illető kolléganő nem magyar hanem spanyol.

#munkahelyi-zaklatás
2017. ápr. 25. 19:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
23%
Férfiból vagy, ez szerintem csak természetes, hogy lefotózod. Ez a minimum. Én is ezt tettem volna. Miért nem öltözik fel jobban? :) Az ő sara...
2017. ápr. 25. 19:07
 2/23 anonim ***** válasza:
43%
Én biztos hogy jelentettelek volna. Nem akarom hogy tiszteletlenül bánjanak velem. Ha ezt elengedte akkor a legjobb megoldás az ha nem mész a közelébe, én nem akarnám látni azt aki ezt tette velem.
2017. ápr. 25. 19:09
 3/23 anonim ***** válasza:
9%
Azért jelentetted volna, mert nem vagy képes normálisan felöltözni. Jó sötét vagy...
2017. ápr. 25. 19:10
 4/23 anonim ***** válasza:
57%
Én nem öltöznék úgy, hogy abból kellemetlen szituációim legyenek....
2017. ápr. 25. 19:10
 5/23 anonim ***** válasza:
62%

Tényleg gáz vagy....

Es ezt férfiként mondom... az igazi férfi megnézi, én is.megnézem mert imádom őket, de semmi több (ebben a szituban)... ez szűz fiús megnyilvánulás...

2017. ápr. 25. 19:12
 6/23 anonim ***** válasza:
68%
És attòl még ez feljogosítja arra hogy lefotózza? Szerintem minden nő tudja hogy egy ing könnyen szétjön ha az illetőnek van melle. Persze a nő jobban odafigyelhetett volna de ez nem jelenti azt hogy ilyet csinálhatnak vele..
2017. ápr. 25. 19:12
 7/23 anonim ***** válasza:
46%
Az a legkevesebb, hogy a szemem láttára, azonnal és véglegesen törlöd a fotót a telefonról. Mivel erről említést sem tettél, pedig alapvető dolog, biztos vagyok benne, hogy ez csak egy provokatív kamutörténet. Hadd nyilvánítsa ki minél több suttyó balfék, hogy úgy kell a csajnak, miért nem öltözik fel rendesen...
2017. ápr. 25. 19:16
 8/23 A kérdező kommentje:
#7, a fotót természetesen azonnal töröltem. Mellékes, de nem is látszik rajta.
2017. ápr. 25. 19:18
 9/23 A kérdező kommentje:

...látszott.

Aki nem akarja, úgysem hiszi el :/

2017. ápr. 25. 19:19
 10/23 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem az nem zaklatás, ha kiteszi amije van, had lássák, te meg ennek hatása alatt véletlenül össze-vissza cselekszel:)

Öltözködési szabály nincs azon a munkahelyen? Akkor is létezik egyfajta íratlan szabály a jó ízlésről. Aki k...nak öltözik ne csodálkozzon, ha megbfotózzák.

Ki akart kezdeni veled nemde?

Jogilag:

Zaklatás, jogellenes elkülönítés, megtorlás

10. § (1) Zaklatásnak minősül az az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek a 8. §-ban meghatározott tulajdonságával függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.

8. § Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt

a) neme,

b) faji hovatartozása,

c) bőrszíne,

d) nemzetisége,

e)14 nemzetiséghez való tartozása,

f) anyanyelve,

g) fogyatékossága,

h) egészségi állapota,

i) vallási vagy világnézeti meggyőződése,

j) politikai vagy más véleménye,

k) családi állapota,

l) anyasága (terhessége) vagy apasága,

m) szexuális irányultsága,

n) nemi identitása,

o) életkora,

p) társadalmi származása,

q) vagyoni helyzete,

r) foglalkoztatási jogviszonyának vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyának részmunkaidős jellege, illetve határozott időtartama,

s) érdekképviselethez való tartozása,

t) egyéb helyzete, tulajdonsága vagy jellemzője (a továbbiakban együtt: tulajdonsága)

miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.

2017. ápr. 25. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!