Egy cég tulajdonosa 30-40 milliós Audival jár. Az én fizetésem kb. minimálbér, de nincs "keret" többre. Ez igaz lehet?
"legtöbb munkahely annyit ad a rabszolgának hogy ne haljon éhen"
Én is így látom.
Hozzáteszem ilyen helyeken hiányolom hogy nem kap az ember képességeihez illő feladatokat, de ez lenne az utolsó.
800 bruttóért támasztom én a lapátot.
Hagyjuk is szerintem.
Pofonegyszeru: miert fizessen tobbet, ha a jelenlegi fizetesert is dolgozol, ha meg elmesz ugyis jon mas aki ugyanugy minimalert fog dolgozni?
Meg szep hogy sumakolas.
Azt meg hozzafuznem, hogy apamnak is volt egy kis vallalkozasa, es eleinte probalt rendes lenni megadni a munkasoknak ami jar, de verszemet kaptak elobb utobb es ez kezdett a vallalkozas karara menni.
Mivel nem akart sz@rhazi lenni a munkasokkal, inkabb beszuntette a ceget, minthogy anyagilag megszivja.
"NAV? "
Ne, ugyan már.
Azt fizet le a tulaj akit akar.
Nem rossz ötlet, de kinevetnek engem szerintem.
Azért köszi.
"Neked hogy lett diplomád?"
Apám az egy külön fejezet, majd írok róla egy könyvet, de az nem volt egyszerű történet.
Kedves Kérdező!
Hadd tippeljek: nem közgazdasági diplomád van (bocs, nem akarlak bántani, de ez jött át a szavaidból). Ezt úgy hívják, hogy kereslet és kínálat törvénye. Ha a cég tulajdonosa ennyi pénzért is megkapja az árut Tőled (a munkaerődről beszélünk), miért is fizetne egy forinttal is többet?
Keret arra van, amire szán a cég tulajdonosa. Rád, a munkatársaidra, a munkaerőd újratermelésére, ilyesmikre nem szán többet az állam által előírtnál. Persze ezen lehet változtatni, ezt bérharcnak hívják. Jogodban áll másik munkahelyet keresni, vagy akár ilyen szimpatikus kizsákmányolóvá válni, mint a jelenlegi cégtulajdonos, akinek dolgozol. Van miből választani.
Üdv R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!