Ti hogyan vélekedtek a jogászokról, a munkáról amit végeznek?
Mennyit tudtok magaról a hivatásról, a szakma szerteágazóságaról és sokszínűségéről, a benne rejlő lehetőségekről?
A kérdést az inspirálta, hogy köztudott sokan nincsenek képben ezzel a területtel.
Mivel én magam is az vagyok, és jogi egyetemre jártam, így sok jogász ismerősöm van. Ügyvédek, bírók, ügyészek, közjegyzők, illetőleg egyéb jogterületen dolgozók.
Alapjában véve életrevaló, intelligens és korrekt embernek ismertem meg őket, néhány kivétellel, akik már az egyetemen is borzasztó nagyképűek, beképzeltek voltak. (Sőt, eleve úgy jöttek oda.) Gondolom, hogy ilyen mindenhol van sajnos, ez nem a jogászságból fakad, hanem mai kortünetnek tűnik. Szerencsére inkább azt mondanám, hogy erős kisebbségben voltak, és egymáson kívül nem találtak társaságot maguknak - egymás hátát viszont remekül lapogatták, és biztatták egymást, hogy igen, ők aztán nagyon menők...
De a 300-as évfolyamunkból és négy ilyet ismertem, többet nem. Hála Istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!