Mit szóltok ahhoz, ha egy munkahelyen több kiló friss élelmiszert dobnak a kukába?
Nem vendéglátós a szakmám, humán területen diplomáztam, és amíg nincs szakmabeli álláslehetőség, addig elkezdtem dolgozni betanítottként egy hamburgeresnél.
Totál kezdő vagyok harmincas nő létemre, így még a betanulási fázisban vagyok. Így aztán jócskán meglepődtem azon, hogy mennyi ételt, alapanyagot és kész hamburgert dobnak ki a konyhán a szemetesbe, teljesen ok nélkül.
Olyat láttam, hogy félrecsúszik egy nagyon kicsit (nem teljesen) pl az uborka és a paprika a szendvicsben, már megy az egész kész, friss és forró szendvics a kukába, ahelyett, hogy megigazítanák. Vagy pl egy óriási friss, zöld salátalevélnek a széle kb 1 mm-en megbarnul, már megy az is a kukába. Lecsúszik a szendvics teteje, nem teszik vissza, az is kuka. Maradék uborka a tárolóban nem kerül felhasználásra (előtte 1 perccel még szedtek belőle), hanem azt is kukába dobják, nem a tetejére szedik a következőt. Hozzáteszem, az az uborka még csak meg sem volt szívósodva, teljesen friss, lédús volt, csak úgy kényelmesebb a mozdulat állítólag, ha nem kell felkeverni, hanem csak a kukába rázni.
Én nem értem ezt az eszetlen pazarlást, és nem is tudom, de nem is akarom megszokni, hogy fogyasztásra teljesen alkalmas és friss ételeket a kukába hajigáljak.
Ti hogy vagytok ezzel, szerintetek ez normális? Ennyire jól él mindenki?
Ha esztétikailag nem szép valami, azt megértem, hogy nem lehet kiadni,de akkor is miért nem külön gyűjtik pl állatoknak vagy szegényeknek? Vagy ha úgyis kukába kerül, tehát senki az életben fel nem használja, miért nem viheti haza valaki, aki még szívesen megenné? Ha valaki direkt arra játszana, hogy minél többet selejtezzen le ilyen-olyan okokra hivatkozva, hogy többet vihessen haza, szerintem még akkor sem tudna több selejtet összegyűjteni, mint amit most csinálnak.
Ez már Isten ellen való vétek szerintem. Ti hogy látjátok?
Ha nincs annyi étel, ahogy mondod is, a meglévőt miért hajigálják ki? Ez nem fér a józan paraszti fejembe.
És nem, ez nem üzletpolitika, amivel nem tudok azonosulni, ez egy óriási marhaság.
Igen, nagy a pazarlás, miközben emberek milliói éheznek világszerte.
Egyik exem tesója állatkertben dolgozott, az állatok a Lidl-től kaptak lejárt szavatosságú kaját, gyümölcsöt, mindenfélét! A család elhozta kocsival a cuccokat, ami jó volt azt kiválogatták és eltették maguknak. Nagyon sok gyümölcs még meg se volt érve, volt aminek a szavatossága se járt le. Volt amit azért dobtak ki, mert be volt nyomódva picit az oldala.
Egyik boltban az ismerősömnek ki kellett dobnia az aznapi pékárut a kukába, meg minden mást. Olyan dolgokat, amik nem voltak romlottak. Ő sem értette.
Én úgy vagyok, hogy ő pénzük, ők szerzik be, onnantól azt csinálnak vele amit akarnak.
Akárhogy nézzük, manapság az étel is csak tömegtermék a modern világban amiből 20x annyit készítenek mint amennyit felhasználnak.
És sajnos a való életben az állatoknak, szegényeknek dolog is visszaüt.
Nem is kell messzire menni, nézd meg gyakori kérdéseken az állatos kategóriákat. Ellenem egyszer szinte gyűlölet hadjáratot indítottak az "állatbarátok" hogy mi az hogy maradékkal etetjük a kutyát és a macskát mert hogy az milyen egészségtelen és nekik csak a válogatott legdrágább kutyatáp meg whiskas a jó.
A szegényeknél sajnos ugyanúgy ahogy az első írja, a profit a cél és az üzletnek nem tesz jót az ha a csövesek járnak oda ingyen konyházni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!