Honnan jön a "100 kiló alatt nincsen férfi/nő" mondás?
Ki találta ezt egyáltalán ki? Honnan jött?
Csak azért kérdezem, mert már többször hallottam ezt, és általában mindig kövérektől, akik ezzel nyugtatták magukat úgymond.
Szia
Egyet kell értsek az első válaszadóval, tipikusan azoktól az emberektől hallod ezt, akikre igaz. Sosem hallottam még gyönyörű lányoktól, hogy: "A szépség belülről fakad."
Ezzel nem értek egyet mégpedig azért,mert nagyon magasnak kell lenni ahhoz hogy ne számítson túlsúlynak/elhízásnak.
Ha valaki nagyon sportos akkor úgy 190 cm-es magassághoz passzol a 100 kiló.(persze itt izmos az illető) De inkább 2 méteres embereknek arányos a 100 kiló vagy feletti súly. Szóval ez a mondás hogy 100 kiló alatt nincs férfi teljesen értelmetlen szerintem.
Szerintem hülyeség. Csak könnyebb ezzel áltatni magukat, mintsem hogy beismerjék, tényleg túlsúlyosak.
Ha 100 kg-os vagy, akkor minimum két méteresnek kéne lenned, hogy ne legyél túlsúlyos. És az persze nem háj lenne, hanem izom.
Nagyon régen a kövérség azt jelentette, gazdag, nincs gondja az ételt megszerezni.
A nagy hasra is azért használták férfiaknál a "tekintély" kifejezést, mert a tehetőseknek, gazdagoknak volt lehetőségük meghízni .
Általában kétféle okból mondják ezt:
1. Poénból.
2. Azért mert kövérek mint az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!