Miért nem tudnak az emberek annyit mondani, hogy, köszi, de nem jövök?
Új embert keresünk a munkahelyemre. Sok a jelentkező, vannak, akik szimpik az interjún, és behívjuk őket próbanapra. Most már elég sokszor előfordult, hogy a jelölt kedves, mosolygós, igen, ő szeretne jönni, megbeszéljük a napot, aztán szó nélkül eltűnik, és nem jön. Telefont nem veszi fel, SMS-re nem válaszol.
Miért olyan nehéz annyit mondani, hogy nem ez volt az elképzelése, és köszöni a lehetőséget, de nem akar jönni.
És nem csak 1-2 emberről van szó, hanem sajnos egyre inkább ez a gyakori. :(
ez fordítva is így van sajnos, hogy a munkáltató nem jelez vissza, hogy "köszönjük nem magát keressük"
mondjuk ha már egyeztetett időpont van, akkor tényleg odaszólhatna...
24F
Nálunk pont nem igaz, hogy nem szólunk. Ha valakit behívunk állásinterjúra, akkor vagy az a vége, hogy megmondjuk, hogy köszönjük, de nem, vagy behívjuk próbanapra. Már arra a pár órás próbanapra is be van jelentve az ember, és ha tetszik a próbán is, akkor felvesszük. Rendesen, bejelentve.
Persze van olyan, aki már az interjún képes azt mondani, hogy köszi, de nekem nem elég ez a fizu, köszi, de nem jó ez a munkaidő beosztás, úgyhogy nem jövök stb...
Csak azokat nem értem, akik mosolyogva rábólintanak, hogy oké, akkor jövök holnap reggel próbanapra, aztán eltűnnek, mint a kámfor.
kínosan éreznék magukat, vagy akkor komolyan gondolják, de később átgondolják és rájönnek, hogy mégsem, de nem akarnak betelefonálni, "mert ciki"
24F
ne haragudj haver 2017 van ki vesz komolyan egy munkahelyet?
Munkahely= viccklub.
Ne is csodálkozzál.
Mondjuk én is tapasztaltam ilyet személyesen.
Dolgoztam egy cégnél, és volt egy ember aki az autókkal foglalkozott, neki kellett segéd. Na volt egy jelentkező, meghallotta mik mennek a cégnél, mennyi a fizu, el is tűnt a fickó, telefonon nem lehetett elérni.
Lehet rossz híre van a cégeteknek.
"ne haragudj haver 2017 van ki vesz komolyan egy munkahelyet? "
Akármilyen felelősségteljes álláskereső, aki szeretne pénzt keresni, életben maradni.
Mint cégnek azt javaslom nektek hogy komolyodjatok meg, gondolkozzatok el pár dolgon, kis komolyság.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!