Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem adnak szerződést a...

Miért nem adnak szerződést a munkaadók?

Figyelt kérdés
Akár merre járok, vagyonőri, takarítói területen nem adnak munkaszerződést munkába állás előtt. Mi a jó Isten ez? Miért nem adnak? Mi az hogy próbaidőt menjél, meg hasonlók, meg majd 2, 3 hét után kapok csak munkaszerződést. Ti ezt hogy kezelitek? Számomra ez borzalmas, mert nincs semmi biztosítékom így semmire és nem biztos az sem hogy kifizetnek. Nem tudom ki a cég aki fiztne, utánuk sem tudok sok helyen járni, mi a fa.sz ez?

2017. márc. 31. 12:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez van.

Én dolgoztam egy cégnél mint villanyszerelő, pár hétig nem kaptam semmilyen szerződést, mondjuk aztán kaptam, de nem tetszett a hely így felmondtam.

Na szóval én mentem minden péntek 5-kor hazamenetel előtt a kasszás nőhöz, adjon pénzt. Ennyi.

Elkezded a munkát, és minden pénteken mondjuk fizessenek ki.

Amíg nem lesz szerződés persze, hogy milyen bankszámlára utalnak, ha nem fizetnek nem kell balhézni, nézel másik helyet, ha balhét akarsz úgyse lesz semmi, legjobb ilyenkor elegánsan továbbállni.

2017. márc. 31. 12:08
 2/13 anonim ***** válasza:
63%

"mert nincs semmi biztosítékom így semmire és nem biztos az sem hogy kifizetnek"

nem is vagy alkalmas vagyonőrnek ha nem tudsz kiállni magadért.

Hopp egy ötlet ha nem fizetnek ki: szólsz a főnöknek hogy nem jössz többet, mielőtt kimész felmarkolsz pár mobiltelefont vagy egy notebook-ot, helyzet megoldva! :D

2017. márc. 31. 12:10
 3/13 A kérdező kommentje:
De miért nincs tisztesség? Az embertől mindent elvárnak, neked legyenek érvényesek a papírjaid, ami nem 2 fillér, meg tartsd be a szabájokat, legyél pontos, figyelmes, kedves, stb. Ők meg arra nem képesek, hogy egy kiba.szott munkaszerződést megírjanak écsak hogy érezz valami biztonságot ez által. Miért álltok így munkába, ha senki nem menne így munkába hogy nincs szerződése, a munkaadók is változtatnának ezen... Fa.sz az egészbe, e miatt bukok el most sorba nem egy helyet,mert én így nem merek dolgozni menni, hogy vagy kifizetnek, vagy sem és azt sem tudom a cég központja hol van, kin követeljem a fizetésem és milyen jogon, ha nem kötöttem velük semmilyen szerződés,t még próba napról sem?
2017. márc. 31. 12:13
 4/13 A kérdező kommentje:
Hüly.e vagy te, ha vagyonőrként lopsz és elkapnak érte még jól meg is baxnak pénzbírsággal és a vagyonőridet bevonják, deb.il vagy, akkor ne szólj ilyen témához. Nem vagy benne ebben a dologban nem tudom mi hogy működik, hü.lyeségeket én is tudok mondani, de ezek komoly dolgok és évvtízedek óta probléma a feketéztetés a vagyonőr szakmában, ha eddig nem tudtad volna....
2017. márc. 31. 12:16
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

Most ha nincs központja egy cégnek azt meg hagyni kell, keresek olyat ahol legakább egy iroda van ahol lehet valakivel beszélni, és ahova be tudsz menni ha a jogos béredet számon akarod kérni.

"Miért nincs tisztesség?"

De te miről beszélsz ember? Én is diplomás vagyok, jobbra balra szivatnak a cégek, de egyébként a többi cég is jobbra balra szivatja egymást.

Olyan tisztesség amiről te beszélsz vagy amire gondolsz sose lesz, beindult a daráló érted mire gondolok?

Magadat hozd helyzetbe, gázolj át másokon, stb, érted?

Ha nem fizetnek ki hopp egy eltűnik egy notebook, ennyi.

2017. márc. 31. 12:18
 6/13 anonim ***** válasza:

"Hüly.e vagy te, ha vagyonőrként lopsz és elkapnak érte még jól meg is baxnak pénzbírsággal és a vagyonőridet bevonják, deb.il vagy, akkor ne szólj ilyen témához"

ja akkor bocs hogy beleokoskodtam, elnézést már itt sem vagyok.

2017. márc. 31. 12:20
 7/13 A kérdező kommentje:

"Magadat hozd helyzetbe, gázolj át másokon, stb, érted?"

Szép egy mentalitás mondhatom, ezek vagytok ti diplomás agyfas.zok! Ezért tartunk ott, ahol, ezért döglik ki egész Euprópa, mert egymást tapossuk el, undorító fajzat!

2017. márc. 31. 12:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Addig, amíg ezek a cégek így is találnak munkaerőt, mert mindenki lenyeli, addig sajnos így lesz.

Nem itt kell sírni érte, hanem addig nem munkába állni, míg nincs a szerződés a kezemben. Itt hiába írja bárki. Nem tudunk mit tenni az érdekében. Ha hozzászoknának az emberek, hogy módszeresen nem vállalnak el ilyen munkát, előbb-utóbb bajba kerülnének a tisztességtelen foglalkoztatók, mert nem lenne munkaerő. Máshogy sajnos nem lehet ezen változtatni és mivel nincs összetartás, összefogás, ezért valószínűleg így is fog maradni.

2017. márc. 31. 12:27
 9/13 A kérdező kommentje:
És aki tiszteségesen szeretne munkába állni és dolgozni az kerül majd utcára, a sok majomnak köszönhetően, szép jövő előtt állok...
2017. márc. 31. 12:32
 10/13 anonim ***** válasza:

Én egyetértek a kérdezővel, nekem is a tököm ki van azzal, hogy még a szerződésért is én harcoljak.

Egyik helyen én is szóltam, hogy jelentsenek be, szerződés, stb., erre egy hónap múlva kirúgtak és kerestek egy másik embert, akinek megfelelt úgy ahogy volt a dolog...

Viszont másik céget meg nagyon jó érzés volt ott hagyni, nem jelentettek be, hitegettek, aztán egyik nap mondtam fizetés után, hogy akkor én már holnaptól nem jövök. :) Persze ők voltak felháborodva.

2017. márc. 31. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!