Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi történik egy vendéglátásban...

Mi történik egy vendéglátásban dolgozóval ha nem tud bemenni betegség miatt? Azonnal kirúgják?

Figyelt kérdés

Ismerősöm vendéglátózik pincér és el vagyok ájulva attól amit mesél. Beteg nem lehet senki. Olyan hogy betelefonálok hogy beteg vagyok orvos táppénz és nem jövök olyan ott nincs. Ha valaki beteg mer lenni akkor pár nap erejéig kiírják fizetés nélküli szabira. Betegállományt nem fizetnek egy napot se. A dolgozók ezt nem is reszkírozzák inkább bemennek 39 fokos lázzal is négykézláb.

Na de mi van akkor ha olyan beteg valaki hogy ágybeteg és semmiképp nem tud menni? Vagy kórház mondjuk olyan betegséggel ami nem 1-2 nap hanem hetek?

Akkor állítólag azonnal ki van rúgva az illető.

Kérdezem miért nem mész el máshova? Válasz az hogy ezer helyen volt már mind iylen a vendéglátásban. Máshoz meg nem ért.

Higgyem ezt így?

2017. márc. 28. 13:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
Én sem vagyok rászorulva ilyen "fos" heyekre de nekem itt kell dolgozni mert a suli ide küldött hát elfogadtam:) lesz ennél még rosszabb is de betegen nem dolgozok föleg diákként:)
2017. márc. 28. 14:13
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon sok helyen igy van, nemcsak a vendeglatasban. Videken mas valasztasa nem nagyon van az embernek. Vagy ez van 6 orara bejelentve, 12 orazva heti 6 napot 120 ezerert vagy mehetsz gyarba 3 muszakba 70 ezerert. Akkor be leszel jelentve rendsen meg van betegszabi csak ehenhal a csalad.
2017. márc. 28. 14:37
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha VAN szerzödésed, akkor VAN felmondási idö is, meg a felmondást meg is kell indokolni.

2. Ha beteg vagy és erröl van orvosi igazolásod is, akkor nem küldhetnek el, ez nem indok a felmondásra.

3. Ha a fönök ilyen indokkal kirúg valakit, akkor irány a munkaügyi bíróság!

2017. márc. 28. 14:52
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
Normális vendéglátó helyeken be sem engednek betegen dolgozni, mivel szigorúan tilos. Aki elmegy pincérkedni valami lepukkant pizzázóba, ahol influenzás szakácsok köpködik le a kaját és még szabadság sincs, az meg is érdemli.
2017. márc. 28. 15:07
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Évekig vendéglátóztam pincérként, és bizony tényleg ez a helyzet a legtöbb helyen a mai napig is. Nem egyszer dolgoztam 38-39 fokos lázzal. Egyszer már annyira beteg voltam, hogy alig vonszoltam magam, akkor a kolléganőm küldött haza zárás előtt egy órával, mondván, hogy ami aznap este lesz, azt ő már megoldja. Rá negyed órára épp a főnök esett be a cimbijeivel (kb. 10 fő). Következő munkanapomon egész nap azt hallgattam tőle, hogy jól ott hagytam egyedül sz.pni a másik pincérnőt.

Anyukám szintén vendéglátóban dolgozik, konyhalányként. Nemrég meg kellett műteni, nem lehetett tovább halogatni, 4 hétig nem tud dolgozni. Amikor szólt a főnöknek, az a bunkó paraszt az összes kolléga előtt megalázta, teli tüdőből üvöltött vele, hogy ezt mégis hogy gondolja. Mintha anyám üdülni ment volna (amit hozzáteszem 20 év ott töltött ideje alatt kétszer tett meg, és saját maga gondoskodott a helyettesítéséről).

Szóval igen, az ismerősödnek nyugodtan hihetsz.

2017. márc. 28. 15:08
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

HA ennyire hülyék az emberek, hogy ezt megteheti velük a fönök, akkor ne csodálkozzanak!

Ha lenne annyi eszük, hogy betegen nem mennek, akkor a fönökök is átgondolnák a dolgokat!

2017. márc. 28. 15:43
 17/20 anonim ***** válasza:
51%
# 16-os, úgy látom nem vagy tisztában a dolgokkal, hogy miként is mennek a dolgok kis országunkban. Vendéglátózni manapság bárkit felvesznek,még csak ilyen végzettség sem muszáj, hogy legyen. Ha nem mész be, bármikor találnak kettőt a helyedre.
2017. márc. 28. 15:48
 18/20 anonim ***** válasza:
71%

13-as:

Nagyon okos vagy.

Ha valakitől egy munkahely meg akar válni, és a kollégák is azt szeretnék, jobb emelt fővel kisétálni.

Nekem volt ilyen tavaly egy cégnél.

Aláírtam a papírokat, és léptem lefele. Azóta már máshol járok.

Ha a főnök mondogatja hogy keresünk mást a helyedre, le kell lépni, ő tudja. Ennyi.

Munkaügyi bíróság? Minek, felesleges. Viccklub az is.

2017. márc. 28. 15:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"2. Ha beteg vagy és erröl van orvosi igazolásod is, akkor nem küldhetnek el, ez nem indok a felmondásra.

3. Ha a fönök ilyen indokkal kirúg valakit, akkor irány a munkaügyi bíróság!"

Pfff agyhalál. Majd gondolod a főnök oylan hülye hogy ezt írja be indokként... beteg volt és kirúgtam. Persze.

Majd talál az jogszerűnek tűnő jól hangzó indokot. Majd kimutatja neked hogy költségoptimalizáció címén létszámleépítés kell.

2017. márc. 28. 16:39
 20/20 anonim ***** válasza:

"Ha lenne annyi eszük, hogy betegen nem mennek, akkor a fönökök is átgondolnák a dolgokat!

"

Hülye vagy. Amíg van egy ember helyére 3 másik másnapra addig nem gondolják át. Szakképzett munkaerőben hiány van, de szakképzetlenben? Dunát lehet velük rekeszteni.

2017. márc. 28. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!