Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltatónak az a baja...

A munkáltatónak az a baja hogy pontosan járnak be a dolgozók-hinnénk hogy ilyen is van?

Figyelt kérdés

Jó dolgában nem tudja mibe kössön már bele vagy eszméletlenül unatkozik vagy mi baja lehet ennek?

Egy cégnél a főnöknek nem az a baja hogy késnek a dolgozók (nem késnek) hanem az hogy pontosan járnak be!

Hogyan értem ezt? Külön munkarendje van sok dolgozónak ki ekkora jön ki akkorra, szóval ez nem egy gyár ahol 6kor kezd mindenki és kettőkor végez. Ki 8ra jön ki 9re ki csak délután. Ráadásul olyan abszurd a vezetőség által eldöntött kezdés is van senki nem tudja mi okból hogy pl 8.15. nem 8, nem 9, hanem 8.15.

És a főnök baja az hogy mi az hogy mindenki pontosan érkezik? Mi az hogy a 8.15-ös pl nincs ott előbb csak 8.15kor. Mi az hogy a délután kettes érkező csak kettőre jön mi az hogy nincs ott előbb.

Nyilván senki se jön előbb ha 8 akkor 8.00kor érkeznek nem előbb miért is jönnének. A délután kettes sincs ott fél kettőkor miért is lenne.

Elhiszitek hogy van főnök akinek ez a legfőbb gondja? Hogy ő keresi a 9es embert 8.50kor az még nincs és hogy képzeli mikor már munka lenne…

De milyen alapon várná el hogy akár 5 perccel előbb is ott legyen bárki? Van egy munkarend van egy fizetett munkaidő, azt kitöltik többet nem. Miért is tennék-ingyen?

2017. márc. 28. 10:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

pff. és ha fél órával korábbna megjelenek az nem zárja ki hogy 1 órát pletyizzek meg cigi kávé büfé stb?

nem ettől függ.

bemegyek neked korábban és? még 9kor se dolgozok ha olyan vagyok.

ott vagyok de egy kis facebook egy káv jaj még egy ja még egy hírportál... semmit se jelent hoyg ott vagyok korábban. Ha olyan vagyok (és ha a vezetőség akkora gyökér hogy hagyja is)

2017. márc. 28. 12:16
 12/17 anonim ***** válasza:
Én már a magyar munkahelyekkel kapcsolatban semmin sem lepődöm meg.
2017. márc. 28. 12:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy látom, remekül elbeszélgetsz magaddal, sőt meg is idézed magadat.

Következő kamukérdésötlet:

A főnököm kitalálta, hogy 1 évig nem fizet semmit, hanem nekem kell fizetnem azért, hogy ott dolgozhatok. Van ehhez joga?

2017. márc. 28. 12:54
 14/17 A kérdező kommentje:

Kérdezz meg erről egy álláskeresőt. Távközlési multi gyakornoki pozícióba embert keresett, hozzájárulási kerettel. Ez mit jelent? Ő fizet azért hogy ott dolgozhasson és gyakornok lehessen. Hozzájárul a betanítás és gyakornoki folyamat ktg-eihez.

Nem kamu kérdésötlet, hanem nagyon jó. Van ilyen is.

Olyan ajánlatot már én is kaptam hogy fizessek havi X ft-ot hogy odavegyenek gyakorlatra és dolgozhassak. Én fizessek nekik hogy dolgozhassak. Van ilyen.

2017. márc. 28. 13:06
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk nem ez volt a gond, csak hasonló és ettől durvább.

3 szakban dolgoztunk és tényleg megkövetelték, hogy beléptetésnél mikor lehúztuk a kártyát már minimum 10 perce a kezdés előtt munkaruha, védő felszerelés és kisimult pofával ott álljunk liba sorba a belépőnél.

Ezt tényleg azzal jár, hogy ha du. műszakban voltunk, vagy mindegy, akkor már a libasor előtt készen kellett állni átvenni a műszakot az előttünk levőtől.

Ahhoz minimum 5-10-perccel korábban már a váltó társunkkal meg kellett beszélni, hogy eddig mit csinált és hogyan tovább az ő műszakjában.

Ezt, műszak átadásnak nevezték.

---

Amit sosem fizettek meg az az, hogy du. műszakban bementünk du.14-re (előtte 20 perccel) és amikor végeztünk az már 22:kor történt.

Az-az az azt jelenti, hogy 22-től már éjszakai műszaknak számított a délutáni.

Tehát 2 órát már éjszakai műszakban voltunk és azt du. pótlékkal számolták mindig, nem éjszakaival, ami sokkal több lett volna.

Ezeket sosem fizették ki. A sok-sok 2-órát ami már átcsúszott a délutánosból éjszakai műszakba.

A cég a pontoságot megkövetelte szigorúan. DE ebben önmagával a cég nem tartotta be a korrekt pontosságot, mert saját magukkal szemben nem is akarták.

Csak a birka dolgozóitól követeltek birka pontosságot.

Ez sima átverés hosszútávon. A sok 2-óra az már nem kis pénz.

Kár, hogy nem volt egy szakszervezetis a cégnél, mert azt a cég nem tűrte volna meg.

A TV-ben láttuk, hogy a "mi autónk cégnél" - egy másik cég-, kirúgták a szakszervezeti főnököt, mert a dolgozók mellett állt ki és nem a cég érdeke mellett.

Mivel ez volt a dolga, hiszen ezét volt szakszervezet.

A munkaerő piacot is pont úgy át kéne már végre nézni hivatalból ország szinten, mint pl. az élelmiszer lánc piacot.

Mert igen-igen csak elpofátlanodtak a multi cégek az egész országban.

Arról nem beszélve, hogy hogy beszélnek a kiskirály főnökök és munkavezetők a pontosságot kikövetelt és elvárt dolgozóikkal.

Miket engedek meg maguknak a főnökök, amiket megtiltanak a dolgozóknak.

És persze Ők, mert főnökök, olyan lazán járnak be dolgozni, hogy az már durva és kirívó arcátlanság.

És persze céges autóval.

A lelépési díjuk a cégtől, milliós nagyságrendű.

Holott ezt a milliót a dolgozók termelték meg igazán.

Természetesen Ő is bele van számítva a dolgozók közé.

De az biztos, hogy ha Ő nincs mi nem dolgozhatunk volna, de ha mi nem vagyunk akkor Ő sem.

A főnöknek majdnem mindent szabad.

Őket senki nem vonja felelősségre a laza bejárásukért.

Ez szerintem már nem is évszázados szokás, sajnos, hanem több.

Egyszer ezt is rendbe kellene tenni.

Lehet, hogy túlteng bennem az igazságérzet.

Lehet.

De ha már pontosságot követelünk, akkor az legyen minden dolgozóra egyformán megkövetelt.

Nemde?

Nem irigylem a főnököket.

Csak ha már rend, akkor az rá is vonatkozzon, ne csak a beosztottakra.

Még ha saját gyára lenne, azt még elfogadom.

De nem, mert Ő is csak alkalmazott főnök.

Gerincesség? Jó napot kívánok! Izé, köhöm.

2017. márc. 28. 14:14
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös voltam, és mi 12 órákat is csináltunk. Azt nem fizették meg, ha ez átment éjszakai műszaka is.
2017. márc. 28. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Miért irreális a 8.15? Én is járnék így, ha pont akkorra jönne a buszom pl. Nálunk 8 és 9 között szabadon kezdhető a munkaidő, persze úgy, hogy következetesen mindig akkor kezded.
2017. szept. 21. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!