4x10=5x8 munkaóra ez miért felfoghatatlan sok embernek? Sőt voltaképp mi közük hozzá?
Munkahely standard heti 5 nap, napi 8 óra (=40 /hét) munkaidővel. Dolgozó odamegy a főnökhöz és megbeszéli vele hogy kéne neki a szabad péntek ezentúl így nem 5*8, hanem 4*10 órában fog bejárni. Munkaideje és fizetése összességében nem változik mert így is úgy is 40 órában van.
Megegyeznek a főnökkel.
A munkatársak közül meg több nem érti. Hogy ez akkor hogy van és mi az hogy nem jön pénteken és ugye akkor kevesebbet kap és megy a duma az áskálódás a fúrás a háttérben.
Valaki azt mondja meg nekem
a) mi olyan magas ebben a matekban sok embernek hogy 5*8 = 4*10?
b) b) voltaképp mi a franc közük is van hozzá? Hát ha a dolgozó megállapodik a főnökkel az atyaúristennek sincs köze hozzá mi meg hogy. Az ő dolguk.
Ez már megint a prolimagyar mentalitás. Főnök már tudja és belement, már csak az a kérdés mikortól.
Nem olyan könnyű ám ívhegesztőt találni manapság, nem fog elküldeni.
Sőt még az is lehet csak hogy garantáltan agyvérzést kapjanak a prolijózsik hogy céges melót kocsiba be és otthon saját műhelyben megcsinálom és kész anyag vissza.
Na ezt hogy fogja értelmezni a sok egybites proli! Hogy megjövök reggel kipakolom a céges raktárat be a kocsiba majd 10 perc és ott se vagyok és mégis full munkaidőt fizetnek majd meg még benzint is.
Te is kis huncut vagy azért. Most vallod csak be, hogy rendes kétkezi melód van, nem valami irodai Excel gyárban ülsz. Hát nálatok konkrétan össze lehet hasonlítani a teljesítményt méterben, munkadarabban. Ha megfelelsz a főnöknek, akkor ereszd el a füled mellett a többiek morgolódását. Időnként mondj egy jó viccet, aztán elég ennyi a kommunikációból.
Ugyanakkor te magad vagy a megtestesült, jó értelemben vett proletár, a munkásosztály hőse, a több munkahelyen magát maximálisan odatevő élmunkás. Hát minek szidod a proli mentalitást? Eddig nem értettem miért kerül elő ilyen gyakran a szövegedben. Így, legyél te a példakép viselkedéseddel is, ne csak a munkád minőségével, akkor majd nem zrikálnak.
"a több munkahelyen magát maximálisan odatevő élmunkás. "
És akkor azt még nem is mondtam hogy erősen gondolkodom hogy a nemistudom hanyadik osztrák és német ajánlatot 4x annyi fizuval és szállással elfogadom. egyszer élünk.
lehet nyáron gondolok egyet és egy állásom se lesz már itthon.
Utolsó: igen. Így van.
nem is nagyon van m,it hozzáfűzni. AZ fáj nekik hogy szarul megy és há' mé'megy másnak jobban... és tényleg nem érti miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!