Hogy lehet kibírni tartósan a reggel 6 órai munkakezdést?
Kétszer volt ilyen munkahelyem...az egyiknél ráadásul elvárták, hogy bent legyél délután 6-7ig.
Ráadásul én is éjszakai bagoly vagyok.
Nekem a kávé+ hideg zuhany reggeli kezdés valamelyest könnyített. De legyen rendesen hideg.
Én 7-re járok, de nem tudom megszokni, pedig nagyon leredukáltam a korán kelést.
Negyed óra bejutnom, vagyis 6:45-kor kell indulnom. Ezzel szemben van, hogy 6:20-kor mászok ki az ágyból, pedig nő vagyok.
A napi kajámat összepakolom előző este és a felhúzni kívánt ruhámat is. A reggeli rituálé jól megszokott, jól megszervezett. Kávé bekészítve, csak a gombot kell megnyomi, amíg pisilek egyet, gyakorlatilag kész is. Kávét megisz, macskának enni-inni ad, gyors felöltözés, mosakodás, frizura, smink, magamhoz veszem a hűtőből a napi kaját és már indulok is.
Ha el kellene szórakoznom még ezekkel is reggel, valószínű gyűlölném az egészet. Télen így is gyűlölöm. Jobb, ha már világosban lehet kelni és 4 körül még világosban is érek haza.
Összességében megszokni sosem fogom, de mindig úgy vagyok vele, hogy inkább kezdem 7-kor a napot és indulok haza 16-kor (pénteken 13-kor), mint hogy 10-kor kezdjek, de csak este 7-8 körül tántorogjak haza és már esélyem se legyen bármi olyannal is foglalkozni, amivel szeretnék.
Arra azért szoktam figyelni, hogy este 10-kor már ágyban legyek, hétvégén pedig sosem szervezek olyan programot, amihez korán kell kelni. :D
"ahhoz este 8-9 kor már aludnom kellene."
Na és mi az akadálya, hogy akkor feküdj le? Ez az élet. Max kevesebbet fogsz tudni a hobbijaiddal foglalkozni, meg kevesebbet leszel a barátokkal, ennyi. Ezt be kell vállalni, ezért kapod a fizetésed. Nyers szavak, de ez az igazság. Na látod, ezért szeretne mindenki könnyebb állást találni, ami kötetlenebb, és több a fizetés.
#9 Köszönjük a részletes bemutatást :D Amúgy igen, ezt a reggeli "rituálét" el kell végezni.
Hogy az újabb kommentekre is reagáljak.
Unokatestvérem kint dolgozik Németországban, és magyarok a munkatársai. Ő is és a többiek is németül beszélnek, bár állítólag a színvonaluk ugyan olyan, mint Magyarországon. Egyfolytában megy az áskálódás, az ellenségeskedés. Tehát az 5x akkora fizetés nem igazán terelte jó útra őket... Tisztelet a kivételnek. A munka ugyanúgy nehéz, sok esetben a főnök is magyar, esetleg a különböző nemzetiségűek össze vannak téve, ahol még nagyobb utálkozás megy. Állítólag a román és a magyar munkavállalók között elég nagy az ellentét és az utálkozás, olyat is hallottam, hogy a török munkavállalókkal jobban meg lehet lenni, mint a magyarokkal vagy a románokkal. Hogy ebben mennyi igazság van benne, azt nem tudom, de ez tükrözi az ország színvonalát, és az emberek hozzáállását. Úgyhogy kint sem lesz sokkal jobb, mint itthon (csak ugye több a fizetés), úgyhogy aki álommunkára vágyik, az kint sem valószínű, hogy megtalálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!