Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet kibírni tartósan a...

Hogy lehet kibírni tartósan a reggel 6 órai munkakezdést?

Figyelt kérdés
Egy gyárban fogok dolgozni, ahol csak egy műszak van, a munkakezdés 5.50 kor lesz mert a szünet egy részét így dolgoztatják le. Szóval nekem ehhez hajnali 4kor kell kelnem, hogy emberi formára el tudjak készülni, és elinduljak 5. 20 kor itthonról. Télen méghamarabb kell majd indulni, a kocsi takarítás, csúszós utak miatt. Így esélytelennek érzem, hogy valaha is rendesen kialudjam magam, ahhoz este 8-9 kor már aludnom kellene. Párom este 7 körül ér haza, utánna vacsorázunk, beszélgetünk, nem tehetem meg hogy aludjak kora este és ne is lássuk egymást, de álmos sem szoktam lenni, átmegy rajtam addigra. Azért tudom mert jártam már 2 műszakba dolgozni, és pokoli volt a délelőttös hét 4-5 óra alvással végigcsinálva, de utánna délutános héten be tudtam pótolni és kialudhattam magam. Most erre sem lesz lehetőségem, csak hétvégén tudok pihenni.
2017. márc. 26. 14:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Keress kozben masik munkat, addig meg probald meg kibirni.
2017. márc. 26. 14:09
 2/13 anonim ***** válasza:
56%
Ugyanaz, mint az egyesnél. Sehogy. De nem nagyon van választásod. Magyarország ilyen. Én ezért jöttem Angliába, 9-kor kezdek, 3-kor végzek, csak hétfőtől péntekig és 450-et keresek. Megszoksz vagy megszöksz.
2017. márc. 26. 14:18
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
#2: Akkor te csak 6 órát dolgozol.
2017. márc. 26. 14:21
 4/13 anonim ***** válasza:

Kétszer volt ilyen munkahelyem...az egyiknél ráadásul elvárták, hogy bent legyél délután 6-7ig.

Ráadásul én is éjszakai bagoly vagyok.

Nekem a kávé+ hideg zuhany reggeli kezdés valamelyest könnyített. De legyen rendesen hideg.

2017. márc. 26. 14:24
 5/13 anonim ***** válasza:
9-10-kor le kell feküdni és így okés. 8 órai fekvés az túlzás lenne. Meg szerintem próbáld meg begyorsítani a reggeli készülődést, akkor tovább tudsz még az ágyban lenni. Előző este összerakod a cuccokat, meg kiválasztod a ruhát amit felveszel, ezzel se reggel megy az idő.
2017. márc. 26. 14:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 7-re járok, de nem tudom megszokni, pedig nagyon leredukáltam a korán kelést.

Negyed óra bejutnom, vagyis 6:45-kor kell indulnom. Ezzel szemben van, hogy 6:20-kor mászok ki az ágyból, pedig nő vagyok.

A napi kajámat összepakolom előző este és a felhúzni kívánt ruhámat is. A reggeli rituálé jól megszokott, jól megszervezett. Kávé bekészítve, csak a gombot kell megnyomi, amíg pisilek egyet, gyakorlatilag kész is. Kávét megisz, macskának enni-inni ad, gyors felöltözés, mosakodás, frizura, smink, magamhoz veszem a hűtőből a napi kaját és már indulok is.

Ha el kellene szórakoznom még ezekkel is reggel, valószínű gyűlölném az egészet. Télen így is gyűlölöm. Jobb, ha már világosban lehet kelni és 4 körül még világosban is érek haza.

Összességében megszokni sosem fogom, de mindig úgy vagyok vele, hogy inkább kezdem 7-kor a napot és indulok haza 16-kor (pénteken 13-kor), mint hogy 10-kor kezdjek, de csak este 7-8 körül tántorogjak haza és már esélyem se legyen bármi olyannal is foglalkozni, amivel szeretnék.

Arra azért szoktam figyelni, hogy este 10-kor már ágyban legyek, hétvégén pedig sosem szervezek olyan programot, amihez korán kell kelni. :D

2017. márc. 26. 15:05
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

"ahhoz este 8-9 kor már aludnom kellene."

Na és mi az akadálya, hogy akkor feküdj le? Ez az élet. Max kevesebbet fogsz tudni a hobbijaiddal foglalkozni, meg kevesebbet leszel a barátokkal, ennyi. Ezt be kell vállalni, ezért kapod a fizetésed. Nyers szavak, de ez az igazság. Na látod, ezért szeretne mindenki könnyebb állást találni, ami kötetlenebb, és több a fizetés.

2017. márc. 26. 15:27
 8/13 anonim ***** válasza:
91%

#9 Köszönjük a részletes bemutatást :D Amúgy igen, ezt a reggeli "rituálét" el kell végezni.

Hogy az újabb kommentekre is reagáljak.

Unokatestvérem kint dolgozik Németországban, és magyarok a munkatársai. Ő is és a többiek is németül beszélnek, bár állítólag a színvonaluk ugyan olyan, mint Magyarországon. Egyfolytában megy az áskálódás, az ellenségeskedés. Tehát az 5x akkora fizetés nem igazán terelte jó útra őket... Tisztelet a kivételnek. A munka ugyanúgy nehéz, sok esetben a főnök is magyar, esetleg a különböző nemzetiségűek össze vannak téve, ahol még nagyobb utálkozás megy. Állítólag a román és a magyar munkavállalók között elég nagy az ellentét és az utálkozás, olyat is hallottam, hogy a török munkavállalókkal jobban meg lehet lenni, mint a magyarokkal vagy a románokkal. Hogy ebben mennyi igazság van benne, azt nem tudom, de ez tükrözi az ország színvonalát, és az emberek hozzáállását. Úgyhogy kint sem lesz sokkal jobb, mint itthon (csak ugye több a fizetés), úgyhogy aki álommunkára vágyik, az kint sem valószínű, hogy megtalálja.

2017. márc. 26. 15:45
 9/13 anonim ***** válasza:
91%
Törölték az összes kommentet? Most így a többiek nem fogják tudni, hogy mire reagáltam :D
2017. márc. 26. 15:48
 10/13 Fatal_3rror_ ***** válasza:
Simán össze lehet készíteni mindent este, így elég 5-kor kelned, gyors wc, zuhany, előkészített kaja és ruha fel, aztán mehetsz is. Ha kelsz 4:50-kor, akkor minden belefér, este lefekszel 10 órakor, így minden nap alszol közel 7 órát és jut idő a párodra is.
2017. márc. 26. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!