Hány nap szabadsága lehet egy huszonévesnek? Mert állandóan szabin van és nem értjük miből hogyan? A kb 22 napból ami van neki?
Hány nap szabija van egy huszonévesnek? 22-23? kb.
Mégis állandóan szabin van legalábbis ezt hallani a cégnél (nem jön 1 hét mert szabin van, nem jön 2 hét mert szabin van, nem jön már a héten mert szabin lesz és még kedd van mondjuk stb)
Felvetődik a kérdés mégis milyen szabis kerete van neki? Hány nap? Nem lehet több huszonpár napnál mégis csak idén bőven 20 nap felett volt már és még csak március van. Tavaly nyáron júl-aug végig szabin volt ami 40 nap, majd ősszel is, majd decben már nem jött egyáltalán (laza 20 nap) tehát sacc per kábé csak a „nagy” szabadságok kitesznek neki vagy 80-100 napot és akkor még ott vannak az apróságok (nem jön már a héten pl és még csak kedd van az is 4 nap).
Miből? Hogyan?
Fizetési nélkülin nem lehet mert a bére számfejtésre kerül és pl ha nyáron 2 hónapot fizetés nélkülin lenne akkor egy fillért se kaphatna de ugyanúgy kapta a fizetést.
"24 éves korig 20 nap jár"
Ja hát akkor még huszonpár napja sincs csak 20.
De akkor hogy lehet hogy scak idén többet volt szabin mint 20?
Január végig, feb 1 hét, márc 1 hét-csak idén.
Miből van ennyit szabin?
A 0 Ft-ot is szamfejtik szerintem...nekem volt mar olyan terhesseg nem igazolt tappenz miatt...nem ert be zarasig a tappenzes papir.
Amugy kerdezd meg tole, hogy hogy csinalja,hogy ennyi szabija van, mert valoban csak 20-22 nap jar egy huszonevesnek.
De sok helyen pl nem is lehet csak idoaranyosan kivenni, meg jogszabalyilag a munkaltato rendelkezik a nagy reszerol.
Tehat marciusig kb 1 het lenne neki...
Amikor számfejtést írtam lehet félreérthető voltam szóval mezeien azt értem ez alatt hogy kapja a fizetést. Itt kp-s fizetés van ott áll ő is a sorban megy be az irodába boríték aláírás stb.
És nem kell hozzá nagy ügyesség hogy ha utána bemegyek amikor aláírom a saját pénzemet ott a névsor ott vannak a nevek simán látom ki mennyit kap.
"amennyiben közel áll a tűzhöz - elkönyvelik hivatalosan, hogy ott van."
Akkor kb jól sejtette, hogy sehogy se lehetne szabin ennyit de csókos és szemet húnyak. Nincs ott mégis úgy veszik mintha ott lenne és kapja a pénzt a semmire.
Meg kéne nézni a szabis papírját lehet hogy tök üres.
Lehet papíron semmit sincs szabin.
Lehet maradt neki tavalyról szabija, amit erre az évre áthozott.
Amúgy mi közöd van hozzá?
Nem rossz indulatból kérdezem mielőtt azt hinnéd kérdező.
Kollegád esetleg? (utolsó voltam)
És igen alapjáraton 20 nap jár és 25 éves kortól jönnek a plusz napok rá.
Így van hogy 25 év + 1 nap azaz 21 nap. stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!