Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nincs munkád, a munkaügynél a...

Nincs munkád, a munkaügynél a közmunka elutasítva okok miatt, így a TB-t sem tudod-miből fizetni érthetően. A NAV, ezért megbüntethet téged valóban?

Figyelt kérdés

Ismerős kérdezte tőlem és a navnál jártamban már rákérdeztem kíváncsiságból és álláspontjuk az, hogy ezt mindenképpen fizetned kell, ha nincs is miből.Tehát halj éhen akár, de ezt fizessed be, mert hiába nem veszed igénybe a TB szolgáltatást, akkor is pénzt akarnak tőled vagy bármit, ami neveden van elkobozva törlesztésül.

Komolyan, ennyire egy tolvaj-kisemmiző országban élünk vagy csak megfélemlítés-félrevezetés volt csupán a tájékoztatás...ha ez így van, akkor érdemes innen a fenébe elköltözni valóban, mert padlón lévő embert kirabolni...felháborító, hogy finoman fogalmazzak!

2017. márc. 6. 10:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Télen csak a hólapátolás van. De pont nyáron van a legtöbb alkalmi munka, építkezésen, mezőgazdaságban, strandon büfézés, fagyizás.

Egész évben lehet pl. takarítani. Most nagy divat lett, hogy sokan takarítót fogadnak.

2017. márc. 6. 11:45
 22/31 A kérdező kommentje:

# 17/18

Nos, én is így sejtettem a dolgokat és megállapítom, hogy Magyarország szegény embernek vagy bajbajutottnak egyszerűen sz@r hely, mert csak meglopja törvényesen....

2017. márc. 6. 11:48
 23/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket mindenkinek és mint írtam, ismerősnek ügyében kérdeztem-továbbítom számára.

Szerintem is jobban jár az alkalmival és fizeti a TB-t, ahogyan sikerül bár átkozott rablás ez a kényszerfizettetés...

2017. márc. 6. 11:52
 24/31 Claudia075 válasza:
Szia! Tavaly májusban 453.000 Ft felhalmozott EHO (nem TB, hanem EHO!) tartozást fizettem be, ez több évnyi elmaradás volt - egy családtagnak (az örökségem egy részét adtam el érte). Évekig halmozódott tehát, és amikor elérte ezt a majd félmillió Ft-ot, a NAV az összeget 2 db, "feles" tulajdonú ingatlanra terhelte rá. Plusz ehhez jött 67.000 Ft-nyi PÓTDÍJ felszámítása. Első körben haladékot és részletfizetést kértünk. NEM ADTÁK MEG, mert NEM volt bebizonyítható, hogy ki tudnánk fizetni akár egy részletet is - mivel házépítés, felújítás (hitel nélkül!) közepette épp még folyamatosan munkánk sem volt, ill. korábban GYES-en voltam, amiből szintén nem lehet félretenni, ugye. Egy év múlva, amikor bizonyítottuk, hogy "milyen sok" a bevételünk és van olyan családtag, aki támogatni tud a megélhetésben, nos, ekkor kaptunk részletfizetést! A 67.000-es pótdíjat elengedték - ÍRTAM EGY RENDKÍVÜL ILLEDELMES, DE RENDKÍVÜL HATÁROZOTT levelet a NAV-nak, és nagyon komolyan lehetett velük tárgyalni. Nekünk sem volt miből kifizetni a havi EHO-t, de ne aggódj esetleges kórházi kezelések miatt, mert ha fizeted, ha nem, az állammal szerződésed van, ha felmondaná, akkor talán nem volna mit követelni tőled! A fent említett családtagot 2014 decemberében műtötték, egy hét kórház, a zárójelentésben ez áll: az egészségügyi ellátás 105.000 Ft-ba került. NEM KAPTUNK CSEKKET, igaz, sürgősségi ellátás volt a javából (2 hete élt és dolgozott akkor perforált vakbéllel…). Ui. Hiába van mondjuk örökségként akár több ingatlanod is, pl., ha nincs kenyérre és efféle csekkekre. Mi is így jártunk. Arra FIGYELJ, hogy SEMMI NE LEGYEN A NEVEDEN, ami elkobozható!!!!
2017. márc. 6. 12:28
 25/31 anonim ***** válasza:
9%

De ezt is abba lehetne hagyni hogy jön a NAV, TEK, rendőrség, és ez meg az lesz, rád töri az ajtót a TEK meg kisemmiz a NAV, meg visz el börtönbe a NAV.

Tiszta fárasztó már komolyan mondom, hogy jön a NAV meg a TEK és ez meg az lesz.

2017. márc. 6. 14:49
 26/31 A kérdező kommentje:

Claudia075

Most legutóbb egy távoli ismerőst le akartak ültetni, mert semmi sem volt a nevén, amit elkobozhatnának.Nem értem, ez miért jó az államnak...etet-itat valakit...Miért ülsz pajtás? Mert nem fizettem havi 7000ft-ot biztosításra...ez gyalázat.A milliókat eltulajdonító tolvajok meg semmit sem kapnak...

Ez a szerződés dolog érdekes, amit említesz.Szerintem mindenki felmondaná, mert már az emberek jelentős része magán dokikhoz jár ( fogászok, bőrgyógyászok...stb) a színvonal alatti ellátás miatt, ami szakmailag is aggasztóvá vált a félrekezelések megszaporodásával.

Van itt ez a felmentés, amit talán érdemes megpróbálni, azoknak, akik a címben lévő cipőben járnak, amíg van cipőjük ugye:

[link]

2017. márc. 6. 15:43
 27/31 anonim ***** válasza:

A járáshivatal 1 évig átvállalja, ez kb az a kategória, amikor az állambácsi egyik zsebéből a másikba tesz.

Sok értelme van, igaz?

Tőlem is be akarnak szedni több 100e Ft-ot, bementem a Székesfehérvári NAV-hoz, ott egy trampli dagadt tehén arrogáns nő azt mondta, amíg lakok valahol, köteles vagyok fizetni, mire megkérdeztem tőle, hogy jutalékos rendszerben dolgoznak? Erre megsértődött, és kiviharzott a szobából.

Naná, hogy abban dolgoznak, kb az undorító féreg kategória mind.

2017. márc. 16. 08:42
 28/31 anonim ***** válasza:
Nem koboznak el semmit...
2017. márc. 16. 11:57
 29/31 A kérdező kommentje:

# 28

Ha nem fizetsz, mindent elkoboznak-árvereznek, ami a neveden van...ocsmány egy ország a miénk...

2017. márc. 17. 21:29
 30/31 anonim ***** válasza:
A Rákosi rendszerre hasonlít, amikor kötelező terménybeszolgáltatással és hasonlókkal tették lehetetlenné az emberek életét. A TB-fizetést Gyurcsány találta ki, ahogy az egykori vizitdíjat is. De az utána következő kormányok is hibásak amiért nem törölték el.
2017. márc. 25. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!