Nincs munkád, a munkaügynél a közmunka elutasítva okok miatt, így a TB-t sem tudod-miből fizetni érthetően. A NAV, ezért megbüntethet téged valóban?
Ismerős kérdezte tőlem és a navnál jártamban már rákérdeztem kíváncsiságból és álláspontjuk az, hogy ezt mindenképpen fizetned kell, ha nincs is miből.Tehát halj éhen akár, de ezt fizessed be, mert hiába nem veszed igénybe a TB szolgáltatást, akkor is pénzt akarnak tőled vagy bármit, ami neveden van elkobozva törlesztésül.
Komolyan, ennyire egy tolvaj-kisemmiző országban élünk vagy csak megfélemlítés-félrevezetés volt csupán a tájékoztatás...ha ez így van, akkor érdemes innen a fenébe elköltözni valóban, mert padlón lévő embert kirabolni...felháborító, hogy finoman fogalmazzak!
1 évig jár az aktív korúak, de kell dolgozni 30 napot valahol állítólag azt meg össze lehet kaparni valahogy.
Után megint kapja 1 évig az illető.
# 10/10
Erre valóban van lehetőség, de ez is csak egy haladék és eléggé pofira megy.
Igazából itt a véglet, ami erkölcstelen az állam részéről, hogy kisemmiznek végül, pedig nem ad annyit, hogy erre joga legyen, hiszen egyfolytában csak lehúzza mindennel fizetőit...kivéve a csókosokat fent.
Vajon, ha a magyar állampolgárságról lemond valaki, akkor is köteles fizetni TB-t, behajtható lenne rajta...hiszen nem kötelezhető már...elmélet:D
# 12/13
Valóban így van, jól írod, ez dereng nekem is.
# 11/14
Itt olvashatod: # 9/14
Nem az én ügyem csak próbálok valamit segíteni...
Attól, hogy nincs állandó bejelentett munkája, még fizethetné a tb-t saját magának.
Ha az alkalmi munkákból jobban kijön, és inkább azt választotta, akkor abból fizesse be magának a tb-t.
Biztos, hogy nincs semmiféle utazási támogatás??
Ha akkor perpillanat nem tudod miből fizetni akkor nincs gond meddig nem kell orvoshoz menned, viszont ha orvoshoz mész már rögtön kimutatja neki a gép hogy nincs fedezet a TB-re és akkor elláthat téged de akkor kiszámlázzák az ellátási költséget, és fel is jelenthet téged a NAV-nál hogy nincs rajta fedezet. Legtöbb esetben ha egyszer ilyen előfordul nem csinálnak ügyet belőle csak szólnak hogy feltétlenül járj utána, mert legközelebb már drága mulatság lesz. Mivel ez adónak minősül kell fizetned.
Persze ha elvagy maradva akkor visszamenőleg betudod fizetni, bemész közlöd mivan, és kéred a részletfizetést, havi 7000 Ft körül van, nem tudom pontosan, de fizetheted részletekbe az elmaradást. Csak ez örökös, tehát ha nem fizeted akkor is ott lesz hogy tartozásod van, és ez megjelenik majd az adóbevallásodban is. Ha egyáltalán nem fizeted akkor már végrehajtásra kerül a sor, általában a jövedelmedből kezdik letiltani ha esetleg addigra találtál magadnak munkát, de ha nincs miből levonni akkor vagyonelkobzás ami azt jelenti hogy ami a te neveden van vagyonod azt elviszik, de mire idáig fajul a dolog addig tucat figyelmeztetést fogsz kapni ez üggyel és lesz jó pár hónap.
Mielőbb rendezd a dolgot. Önkormányzatnál pedig kérvényezheted hogy 1 évig fizessék a TB-det persze nem tudom hogy még működik-e ez a dolog, amikor én voltam 4 hónapig munkanélküli akkor volt ilyen lehetőség, de csak a rászorulóknak állták.
Az alkalmi munka éppen ezért alkalmi, mert nem mindig adódig.Esik a hó, van mit lapátolnia a kölyöknek, de nyáron?Ez csak példa.Bizonytalan forrásból fix 7000ft-ot (ha jól tudom annyi) fizetni nem mindig sikerülhet, de ha a 35e ft-os kiadást nézzük, mindenhogyan jobban kijön valaki.
Lehet lehetne az utazáson faragni, ilyen kombinált félére, ami 25e talán, de az is egy ilyen fizetésből gáz szerintem.
Egyébként ha már itt tartunk a NAV-os is be lehetne zárni komolyan mondom, az is egy diliház ha úgy vesszük.
És a munkaügyi központ miért nem ad közeli munkahelyet ahova nem kell annyit utazni, ennyi halom pénzért???
Nyáron meg füvet nyírsz gazdag emberek kertjében, ősszel falevelet sepersz.
Minden évszakban van ilyen olyan munka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!