Van esélyem találni irodai munkatársat folyékony, hibátlan szlovák/cseh nyelvtudással Budapesten? Mennyi fizetés a reális amit kínálni tudnánk?
Esély van rá. Én 5 éve élek Szlovákiában, mondjuk felsőfokon beszélék szlovákul és éppen mostanában gondolkodtam, hogy lehet hogy visszaköltöznék Budapestre, feltéve ha találnék egy jól fizető állást. Cseh barátaim is vannak és igazából teljesen megértjük egymást. Néhány szó különbözik de azokat felszedi az ember idővel.
Szóval lehet találni bár azt nem tudom, hogy perfekt/hibátlan nyelvtudással találnának-e. Rengetek szlovákiai magyar nagyon rosszul tud szlovákul, sokakat javítok ki.
SSC szektorban nettó 250et simán meg lehet keresni, még akár pályakezdőként is, úgyhogy fel lehet kötni a gatáyt, mert ha nem elég versenyképes az ajánlat inkább multiba fognak menni az emberek.
Amúgy inkább javasolnám egy fejvadász cég felbérlését, mert erre specializálódtak és garanciát vállalnak az emberre, hogy nem megy el idő előtt, előtte interjúztatják, tesztelik a nyelvtudást, tanácsot tudnak adni, ha pl irreálisan alacsony a bérigény, stb.
Alternatívának azt javaslom, hogy keress meg egy nyelviskolát és béreld fel őket nyelvtudás letesztelésére, mert a papír semmit se jelent, a tudás elmúlik, nem is feltétlen reális tudásról állítanak ki bizonyítványt... Meg hogy őszinte legyek eléggé amatőrnek tűnnének az olyan házi módszerek, mint amiket itt páran felsorolnak, elgondolkodnék, hogy ki tudnak/fognak-e majd fizetni, ha ezen spórolnak. (Meg ugye ha telefonos a munka jellege, akkor azt kell megnézni, hogy beszélni tud-e rendesen az illető, de a fordítás is egy külön szakma, szóval nem ad képet a reális, használt nyelvismeretről).
Amúgy vannak ilyen szakemberek, csak a legtöbbjük már SSCben dolgozik elég jó fizetéssel. Egyébként ha van rá keret én pont SSCből csábítanám el a jelölteket, mert a multiban tréningelik a munkafolyamatra, így készen lehetne elhozni munkaerőt.
Utolsó: Szerintem ha valaki odafigyelve elolvassa amit írtam rájön, hogy 1. SSCben dolgozom, szóval nem kell erről felvilágosítani, 2. én is pont ezt írtam.
Amúgy nem értem miért viselkedsz úgy, mintha egyenesen anyukád bántottam volna, de egészségedre.:D
Szerintem 210 - 230 ezer is elég lehet, 250 ezer már túlzás.
Amúgy némelyik SSC-s (Transcom) max. 170 ezret kínál, 250 ezret náluk nem lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!