Veletek volt már olyan, hogy a főnökötök heti hét nap munkára akart kötelezni benneteket?
Volt. Abban a hiszemben volt, hogy ő dirigálhat, mert nincs más lehetőségem a faluban. Csúnya szóváltás lett belőle, még aznap ott hagytam. Másnap már hívott is telefonon hogy ő nem úgy gondolta. Hogy ez a szállítmány nagyon fontos neki.
Szinte hányingerem volt a kétszínűsége miatt.
A szomszéd faluban már a következő héten találtam munkát, jobb fizetéssel és sokkal kultúráltabb vezetőséggel.
Én amúgy annyira nem vagyok érintett a témában. Egyszer akartak ilyenre kötelezni, étteremben dolgozva. Még csak másfél hónapja dolgoztam ott, egy kolléga elment 3 hét szabadságra (téli ünnepek is benne voltak), és úgy gondolták, hogy én akkor addig megyek minden nap. Ekkor felmondtam, de nem kimondottan ez miatt, hanem mert eleve nem volt gyere be a hely.
Ismerősöktől viszont rendre hallok ilyeneket, meg más munkahelyeken láttam azóta, hogy kollégákkal csinálták ezt. És ők meg belementek. És amikor megkérdem, hogy miért hagyják magukat, olyasmi válaszokat kapok, mint "Nekem nem olyan nagy gond, kell az extra pénz." (ezt még valamennyire megértem, pláne, ha ki is fizetik, de kötelezni akkor sem szabadna az embert), "Sajna most ilyen hajtós időszak van, így kell mennem, és kész", valamint "Most mit tudok csinálni? Nem szeretnék hirtelen munkanélkülivé válni?". Erre én azt tudom mondani, amíg csicskulók vannak, addig csicskáztatók is mindig lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!