Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Veletek volt már olyan, hogy...

Veletek volt már olyan, hogy a főnökötök heti hét nap munkára akart kötelezni benneteket?

Figyelt kérdés
Akár több hétre is? És ha igen, mit csináltatok?
2017. márc. 1. 09:19
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor kell elővenni a munkaszerződést és a munkaköri leírást.
2017. márc. 1. 09:36
 2/24 anonim ***** válasza:
64%
Volt.Azt hiszem 15 vagy 16 nap volt a legtöbb szünet nélkül.Mit csináltam? Semmit! Ha nem tetszett el lehetett menni másik munkahelyet keresni.
2017. márc. 1. 09:37
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nem lehet 6 napnál többet dolgozni egy 7 napos időintervallumon belül.
2017. márc. 1. 09:58
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Volt. Abban a hiszemben volt, hogy ő dirigálhat, mert nincs más lehetőségem a faluban. Csúnya szóváltás lett belőle, még aznap ott hagytam. Másnap már hívott is telefonon hogy ő nem úgy gondolta. Hogy ez a szállítmány nagyon fontos neki.

Szinte hányingerem volt a kétszínűsége miatt.

A szomszéd faluban már a következő héten találtam munkát, jobb fizetéssel és sokkal kultúráltabb vezetőséggel.

2017. márc. 1. 10:31
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon gáz. Nálunk egyszer felajánlották, hogy egy két hónapos arconpörgés során hétvégén is benn lehet maradni - néhány munkatárssal éltünk a lehetőséggel, jól jött a pénz. De a főnök azzal kezdte, hogy természetesen aki akar, az pihenjen hétvégén, senkinek nem lesz se előnye, se hátránya ebből, ő önként jelentkezőket szeretne. Ez így szerintem teljesen korrekt. De megállás nélküli munkára KÖTELEZNI valakit?!
2017. márc. 1. 11:30
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Volt akkor mondtam fel, már előtte is folyamatosan heti 6 napot dolgoztunk 12 órában, vicc volt az egész munkahely..
2017. márc. 1. 11:49
 7/24 A kérdező kommentje:

Én amúgy annyira nem vagyok érintett a témában. Egyszer akartak ilyenre kötelezni, étteremben dolgozva. Még csak másfél hónapja dolgoztam ott, egy kolléga elment 3 hét szabadságra (téli ünnepek is benne voltak), és úgy gondolták, hogy én akkor addig megyek minden nap. Ekkor felmondtam, de nem kimondottan ez miatt, hanem mert eleve nem volt gyere be a hely.

Ismerősöktől viszont rendre hallok ilyeneket, meg más munkahelyeken láttam azóta, hogy kollégákkal csinálták ezt. És ők meg belementek. És amikor megkérdem, hogy miért hagyják magukat, olyasmi válaszokat kapok, mint "Nekem nem olyan nagy gond, kell az extra pénz." (ezt még valamennyire megértem, pláne, ha ki is fizetik, de kötelezni akkor sem szabadna az embert), "Sajna most ilyen hajtós időszak van, így kell mennem, és kész", valamint "Most mit tudok csinálni? Nem szeretnék hirtelen munkanélkülivé válni?". Erre én azt tudom mondani, amíg csicskulók vannak, addig csicskáztatók is mindig lesznek.

2017. márc. 1. 12:15
 8/24 A kérdező kommentje:
6: A heti hat nap munkát is kizsákmányolásnak tartom. Na jó, az még hagyján ha csak részidős munka ahol 4-5 órát dolgozol. (Bár nekem ez is kimerítő volt, dolgoztam így.)
2017. márc. 1. 12:18
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
dolgoztam ilyen helyen, egy gyárban, ahol a munkásoknak mindig, tényleg folyamatosan minden nap kellett dolgozniuk, rotálódva. egy hétig nappal, utána következő hét éjszaka, és így a nappali meg a másnaptól való esti műszak között úgymond megvolt a "szünet / hétvége"- betegek is lettek az emberek, egyvalaki meg is halt. Persze a mindennapos munkának ehhez semmi köze sem volt...
2017. márc. 1. 12:24
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, engem akartak, de nem kötelezni, csak rávenni. Így is heti 6 napot dolgoztam, azt mondta a főnök a vasárnapért kapok plusz pénzt. Nem fogadatm el, akkor azt mondta, hogy de hát neki is kell pihenni valamikor. Nagyon vicces volt :D. Értem én, hogy stresszes vezetni egy üzletet, de hát akkor ossza be máshogy az idejét, az üzletbe nem járt be sokat, a magánéletét meg oldja meg, ahogy más is, beleértve engem.
2017. márc. 1. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!