Magyar sajátosság a rosszindulatú, alkalmatlan főnök, munkatársak, vagy én fogtam ki rossz helyeket?
Nemrég egy állatmenhelyen voltam próbamunkán diplomásként ( bár az annyira nem fontos). A főnök nem volt bent, viszont 2 fiatal női alkalmazott igen, akiknek az volt a feladatai, hogy megmutassák, mit kell csinálni. A szokásos káosz megvolt – azt se tudták, hogy jövünk stb. – elég bunkók voltak egész délelőtt ok nélkül.
A vicc az, hogy azon kívül, hogy finoman fogalmazva sem tűntek túl intelligens embernek, a munkájukban sem voltak túlságosan profik. Később megtudtam, hogy egyikük a főnök lánya.
A kérdésem ehhez kapcsolódik: a diákmunkákat beleszámítva ez már a sokadik olyan hely, ahol a kissé tanulatlan, frusztrált, átlagosan teljesítő munkatárs kötekedik. Többségükről ki szokott utólag derülni, hogy vmilyen rokonsági kapcsolatban állnak a főnökkel. Olyan helyen is voltam, ahol roskadozott az egész hely, az alkalmazottak 2 hónap után elmenekültek, a főnök helye mégis évek óta megingathatatlan. Kíváncsi vagyok, van-e hasonló élményetek.
A másik amit észrevettem, hogy sok helyen mintha pikkelnének az értelmesebb/magasabb végzettségű emberekre. Mintha frusztrálná őket, vagy nem tudom.
Várom az értelmes hozzászólásokat.
# 11/11
Nekem is van hasonló tapasztalatom. Amúgy ennek sztem egyszerűen az irigység az oka.
„nekem szürreális kicsit ami a gyárban a dolgozók fejében volt”
régebben voltam egy falu süteménygyárában próbamunkán. már megérkezésem után 5 perccel biztos voltam benne, h ha fel is vesznek, sokáig nem fogok ott dolgozni. a szokásos 80es évekbeli körülmények mellett egészen elképesztő, h milyen emberek dolgoztak ott- beleértve a főnököt is. h az internet korában ennyire egyszerű, tájékozatlan emberek vannak még mindig, az megdöbbentő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!