Munkahelyen nem lettek barátaim - hogyan pótoljam ezt?
Szóval 3 hónapja dolgozok egy helyen és egy barátom sincs. Nem antipatikusak az emberek, mindenki kedves és aranyos, de nekem túl közvetlenek.
Plusz én nehezen barátkozom.
A munka jó, a fizu jó. A légkör meg nem érdekel. Mármint hogy amíg ott mindenki beszélget a barátjával addig egyedül vagyok, nyomkodom a telómat; kb senki semmit nem tud rólam a nevemen kívül én se érdeklődök irántuk.
Munkán kívül sincsenek barátaim. (Voltak, de megszakadt a kapcsolat, ők élik az ő életüket én az enyémet)
De néha azért jól esne csak 1-2 mondatot odaszólni egy valakihez aki barátom bent; pl ha felidegesít egy felettesem vagy épp elrontotta valaki a kedvem irodán kívül.
Ezeket az érzéseket hogy csillapíthatnám munkahelyi barátok nélkül?
Van valaki köztetek vagy ismertek valakit aki senkivel sincs szorosabb kapcsolatban bent és jól elvan?
ui:
Ha csak 1-2 mondatra vágysz naponta a melóban, akkor reggel és után köszönj a portásnak ;)
Én már több, mint tíz éve élek igazi barát nélkül, mert már nincsen rá igényem. Tökéletesen elvagyok egyedül. Van egy kutyám, akiről gondoskodom, a szocializációs igényemet pedig olvasással (sci-fi regények, facebook, gyk, hírek, IT, stb) elégítem ki. Nem érzem magamban azt, hogy bárkivel is bármit meg kéne osztanom, mert én vagyok az első magamnak. Nem járok sehova, nem akarok ismerkedni, nem érdekelnek az emberek.
Ennek az az ára, hogy a való világ egy kissé "megfakul", nem annyira érdekes, mint az a virtuális világ, amit felépítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!