Melyik fizet jobban? Ezekről BME-s szakokról mit érdemes tudni? Építészmérnök, építész, belsőépítész, építőmérnök (azon belül épületszerkezeteket terveznék), vagy pedig villamosmérnök?
Ezek között gondolkozok, mindegyik tetszik de nem igazán tudok dönteni.
A rajzolással jóban vagyok, a matek és a fizika sem rossz, és valószínűleg matek emelt érettségit teszek.
Hagyjuk ezt a kergesd az álmaid dolgot. Nagyon szép meg jól hangzik amíg álmok de sajna ahogy találkoznak a valósággal rémálommá válnak.
Egyénként is az emberek 99%-ának nincs valós elképzelése arról mi is vár rá majd az egyetemen vagy a munkaerő piacon. Én azt hittem érdekes lesz az építőiparban dolgozni és szeretni fogom de távolról sem. A bér pocsék de a munka is olyan, hogy magasabb bérért se szívesen csinálnám. Én azt javaslom válassz olyat amivel reálisan el tudsz helyezkedni és normális fizud is lesz.
Vajon a az ilyen-olyan alja munkát végző bölcsész örül annak, hogy az álmait követte, elment bölcsésznek tanulni majd végzés után egy napig se tudott a szakmájában dolgozni? Ergo sose teljesítette be az álmát mert irreális volt.
Én azt mondom dönts ésszel és reálisan és később nem lesz pofára esés meg csalódás.
7. vagyok ismét. Én azt csinálom, amit szerettem volna csinálni, mégsem tudom igazán szeretni a munkám. Maga az, hogy építőmérnök lettem, büszkeséggel tölt el, szeretem a szakmám, de az, hogy napi 11 óra munkáért alig keres az ember valamit, hát az elkeserít. És ha nincs pénz, egy idő után megkeseredik az ember, és nem a jó, és szép dolgokat fogja látni a munkában, hanem azt, hogy kevés a pénz.
Egy diplomás mérnök a tapasztalataim szerint arra számít, hogy egyetem után hamar épít egy szép kis házikót, egy szuper helyen, jó kocsival jár, gyerekeket vállal, és nem nézi a boltban az árcímkéket. Na, ezt az építőiparban el lehet felejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!