Miért hiszi azt sok fiatal hogy elvégez egy egyetemet kapásból vezető lesz és kap céges autót?
"Amerikai stílus"
ha ja ahol én végeztem tényleg ez a legjobb kifejezés.
Most inkább nem is mesélek sztorikat mik voltak tanárok részéről, pofám leszakad.
"tehát arra ösztökélik a fiatalokat, hogy vállalkozzanak"
És ez miért baj? Mert szerintem inkább legyen vállalkozó mint irodai biorobot akitől elvárják hogy szarért-húgyért termelje a pénzt.
Amúgy szerintem megvan az arany középút.
Egyrészt nem kell 0 tapasztalattal bársonyszéket meg ingyen k..vát várni. Másrészt attól hogy neked minimálbéres volt az első állásod, még nem kötelező minden egyetemet végzett embernek így kezdeni.
Amúgy ez egyetemisták 90%-a már annak örülne hogyha méltó élethez megfelelő fizetést kapna.
Mondjuk azon mindig röhögök hogy valaki leírja hogy informatikus mérnök, mennyit kérjen.
Erre jönnek a válaszok: 300-at kérj!. Következő: kérj 400-at!!! A 3.: kérj félmilliót!! Hülye vagy kérj 800.000-et!!
Ez szerintem akkor is vicces.
Kérni bármennyit lehet...
Amúgy konkrétan ismerek olyan multit aki nem talál kezdő villamosmérnököt havi 500 bruttóért, mert Pesten ettől többet meg lehet kapni...
Jó de azt nem akárkinek, és nem is akárkit keresnek, hanem egy szívós g@@cit. Diplomás állatot.
Sőt az nem is attól függ szerintem hogy kinek hanyas lett a diplomája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!