Ti hogy csináltatok magatokról jó képet önéletrajzhoz?
Szeretnék képet csinálni önéletrajzhoz, de nem vagyok valami fotogén. Félek hogy emiatt mindenhol elutasítanak.
Diákmunkához kéne.
Írd be gugliba, hogy önéletrajz tippek és a legtöbb helyen a fotóhoz is találsz tippet.
Fontos, hogy világos háttér előtt elölről legyen fotózva, semleges arckifejezéssel (max kis mosoly), semleges de a háttértől elütő színű ruhában. Ne lógjon bele semmi a háttérben, egy fehér fal a legjobb. És válaszd meg jól a fényviszonyokat.
Köszönöm!:)
Mindig rettegek az ilyen képektől
Én gyakornoki állásra pályáztam, és csináltam kartonlapra "börtönhátteret", amin meg voltak húzva a csíkok, hogy hány centi vagy, felvettem egy csíkos felsőt, a kezembe meg egy táblát tartottam, amin a nevem és a telefonszámom volt. Felvettek :D
Ezt csak azért írtam le, mert ha a cég profiljához illő fotót/egész önéletrajzot gyártasz, akkor kitűnhetsz a sztenderdek közül. Ha sima sablonönéletrajz kell, amivel több munkára is jelentkezhetsz, akkor pedig semleges háttér, irodai dresszkódnak megfelelő ruha, és természetes hatású smink (ha sminkelsz egyáltalán).
De a legegyszerűbb talán az, ha elmész egy fényképészhez, aki készít rólad egy igazolványképet. 1-2000 forintból megúszod, és ha szólsz, hogy önéletrajzhoz kell, ad tippeket is.
Egyébként ha nem színésznek, modellnek vagy hostnak/hostessnek jelentkezel, akkor nem kellene, hogy nézzék, mennyire jól sikerült a kép. A lényeg, hogy egy szolid, jó munkaerőt ábrázoljon.
Utolsó vagyok. A sminket azért hoztam fel, mert nem írtad, fiú vagy-e, vagy lány.
És fontosnak tartom még, hogy én az ökörségemmel egy szerkesztőséghez jelentkeztem, ahol külön kiemelték, hogy nagyon-nagyon-szuperkreatív embereket keresnek. Ezzel ezt akartam bizonyítani, és sikerült. De volt pl. grafikus ismerősöm, aki kinyitható 3D-s önéletrajzot csinált, brutál jól nézett ki. De ilyeneket csak akkor érdemes eljátszani, ha a leendő munkahelyeden kifejezetten előny, és nem csinálsz magadból teljesen hülyét.
Bocsánat, lemaradt. Lány vagyok :)
Jaj ezek nagyon jó tippek! Nagyon szépen köszönöm!
Egyelőre csomagolási munkára jelentkeznék, vagy ruhaboltba eladónak, ahol hajtogatni is kell. Csak suli mellett keresnék egy kis pénzt szabadidőmben.
Ruhaboltban én is dolgoztam, előny, ha egyszínű pólóban vagy, egyszerű frizurád van (kiengedett, vagy hátrakötött haj), és szolid smink van rajtad. Általában így kellett megjelennünk a munkahelyen is, csak a munkaruhát ők adták.
Ami még eszembe jutott: Ha szemüveges vagy, és általában nem hordasz kontaktlencsét, illetve az interjúra szemüvegben mennél, akkor a fotón is legyen rajtad a szemüveg. Nehezebb kivitelezni, hogy ne csillanjon be, de elvileg minél jobban kell "hasonlítanod" magadra a fényképen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!