Ti mit csináltatok volna a helyemben?
Figyelt kérdés
A történet a következő. Közfoglalkoztatásban dolgoztam tavaly december óta, mert az előbbi munkahelyemen lejárt a szerződésem. Már van egy diplomám és most csinálom a következőt ami az oktatás irányításával kapcsolatos. Egy városi iskolában voltam közfoglalkoztatott. Amikor odakerültem örültek, mondtam azt is, hogy örülnék neki, ha segítenék a tanügyi dolgokban, mert ezt tanulom. Teltek a hónapok és az önbecsülésem a béka segge alá került. Egyetemi végzettséggel ugyanazt csináltam,mint más akinek még egy érettségije sem volt.Igazából megcsináltam én is ezt a munkát semmi gondom nem volt vele. A vezetőség egyik tagját viszont látványosan zavarta , hogy a későbbiekben akár kollégák is lehetünk, mert olyan szakon vagyok végzős,amely az oktatás irányításért felelős. Szóval a lényeg az, hogy a vezetőség e tagja bízott meg külön engem, hogy számoljam össze a kukákat, vagdossak ezt azt amazt. Meguntam, beadtam a felmondást. Nem a vagdosással volt bajom, hanem azzal, hogy tavaly óta ezt baromira megalázónak éreztem. Tudom, hogy más örülne egy közmunkának is, de úgy éreztem ha tovább tűrök még jobban rám száll ill. rám szállnak. Az összes asszisztens közül egyedül nekem van diplomám és pl. ezt sosem hangoztattam, mégis pletykákat hallottam vissza erről is. Hát nem tudom, ki mit tett volna a helyemben, de úgy érzem hogy jól döntöttem. Nem vagyok hála égnek egyedül,párom támogat, de ami ennél is fontosabb lelkileg támogat. Ő már régen mondta nekem, hogy ez szerinte nem nekem való és a képzettségemnél fogva fognak érni támadások. Sajnos nem hallgattam rá,igaza is volt. Én úgy érzem mindig segítettem , de a többi asszisztens sokszor nem is szólt hozzám ami először fel sem tűnt nekem, ezt is tanárnő mondta. Hát ennyi a történetem. Most lehet hogy megkapom a válaszolóktól a magamét, hogy de hát más örülne ha lenne munkája. Ez van. Remélem én is el fogok tudni helyezkedni.2016. szept. 11. 14:13
1/8 anonim válasza:
Ritka dolog manapság az hogy kiálltál magadért és nem tűrted tovább. Én a helyedben lapozgatnám az álláshirdetéseket mert biztos találnál ennél jobbat is és nem közfoglalkoztatásban. Ennél szerintem még egy könyvtárosi hely is jobb.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát igen. Tudod mennyire megkönnyebbültem? Én pl simán el tudnám magam képzelni könyvtárban és persze folyamatosan nézem a munkát is. Bízok benne, hogy gyerekvállalás előtt találok olyan helyet, ahova vissza is tudok menni dolgozni. Akárhogyan is nézem, még státuszt sem kaptam volna ezen a helyen főállású gyermekvédelmi felelősként sem. Pedig az értekezleten erről is szó volt, ha már diplomásként ott vagyok s főleg ez a szakterületem miért ne lehetnék... de csak mismásolást hallottam. Én is bízok egy jobb helyben. Szerintem nem az a baj, hogy sokan nem akarnak magukért kiállni, hanem minden áron tűrnek mert félnek a munkanélküliségtől. Nekem egyetlen szerencsém van, hogy a párom ilyen, és ezt ő is tudja rólam, hogy nem szívesen adtam be a felmondást mert nem szeretek eltartott lenni.
2016. szept. 11. 14:44
3/8 anonim válasza:
#2: Ezek szerint tanultál belőle, idővel csak lesz más és jobb biztosan. Talán rámenősebben akaratosabban kellene a következő munkahelyeden és akkor valószínű nem sorolnak abba a kategóriába hogy bármit megcsinálsz mert nem szólsz vissza érte.
4/8 A kérdező kommentje:
Hát igen!
2016. szept. 11. 14:52
5/8 anonim válasza:
Uh.. A munkahelyen is mindennek ekkora feneket kerítettél? Mert akkor nem nagyon csodálkozom, hogy nem bírtak.
Diplomával nem kukákat akar az ember számolgatni, szerintem ez tök logikus. Felmondtál, lesz jobb. Ennyi a sztori, nem kell ezt túlbonyolítani.
6/8 A kérdező kommentje:
Amilyen stílusban ideirtal nem tudom téged bírnak e....
2016. szept. 12. 07:50
7/8 A kérdező kommentje:
Pont hogy sosem szóltam semmit mindent megcsinaltam és épp ez volt a baj.
2016. szept. 12. 08:00
8/8 anonim válasza:
Nem kell ahhoz szólni, hogy valakiről leríjon, ha saját dugájába dől egy munkahelyen. Annyi ilyen kollégám volt már, én igyekeztem nem foglalkozni velük, mert valahogy olyan álságosnak tűnnek. Önmagukat sajnálják, közben azt mutatják, hogy ők olyan klassz emberek, de igazából mindenkinél többre tartják magukat kimondva-kimondatlanul. Persze a körülmények áldozata is az ember, de nekem az ilyen körülményes emberekről mindig az életképtelenség jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!