Ha a főnököd leszid, akkor te arra hogy reagálsz?
A szidásnak az a célja, hogy javuljon a teljesítményed.
Neked javul a teljesítményed szidás hatására?
Igen, mert ritkán hibázom és több, mint valószínű, hogy oka van ha erre kerül a sor.
Elsőkörben megmagyarázom a hiba okát, ha másodjára is az a végeredmény, hogy én voltam aki tévedett akkor kijavítom.
Végiggondolom, hogy mi az oka annak, hogy leszidott.
Ha jogos, akkor természetesen jobban odafigyelek arra, amiben hibáztam és igyekszem máskor nem elkövetni azt a hibát.
Ha nem jogos, akkor rosszul esik, de betudom annak, hogy rossza napja van és pont nálam jött ki rajta a feszültség.
Ha mások előtt, esetleg megalázóan történt a dolog, akkor négyszemközt megbeszélem vele, hogy oké a szidás, de a stílus nem.
Rávilágítani egy problémára/hibára még nem leszidás.
Ha kiabál/lehülyéz/megfenyeget,stb., attól pedig nem javul a teljesítmény.
Nyilván, ha valaki notóriusan elbaltázza ugyanazt százszor, és mindenkinek visszabeszél, aki erre felhívja a figyelmét, azzal már érdemes keményebb hangnemben beszélni, de aki ilyen, annak általában nem célja, hogy javuljon a teljesítménye.
4, nem rávilágításról van szó. Azt én is értékelem, ha valakitől értelmes kritikát kapok, mert tanulok belőle és fejlődök.
Kiabálás, trágár beszéd, lehülyézés, gyanúsítgatás és társai.
6, de akkor hogy reagálsz? Megmondod neki a véleményed?
Vagy felmondasz? Tűröd szó nélkül?
És a teljesítményed közben javul vagy romlik?
ha jogosan,akkor bekussolok...és kész
ha nem jogosan,akkor tisztázom a helyzetem..
ha alpári módon történik meg,akkor elküldöm a qva annyába..és felmondok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!