Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha közlik veletek, hogy a...

Ha közlik veletek, hogy a szerződés lejártával nem lesztek meghosszabbítva, nem szokott alábbhagyni a lelkesedésetek a maximális teljesítmény iránt?

Figyelt kérdés
Nekem ilyenkor mindig előjön az a mentalitás, hogy a fennmaradó időben épp csak megteszem, amit várnak tőlem, további szorgoskodás felesleges, mert úgysincs már semmi haszna. Most például tegnap közölték, hogy március közepével el leszek küldve, mert a cég nem osztogat mostanság határozatlan idejű szerződéseket, és most annak kellene jönnie a törvény szerint. Tehát nem rossz teljesítmény miatt küldenek el. Ennek ellenére eléggé alábbhagy az ambícióm arra, hogy minél jobban csináljam a dolgokat. Ti evvel hogy vagytok?
2017. jan. 3. 08:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell maximalistának lenni, viszont végezd el a munkádat.

Okok:

- A főnököd egyrészt referencia személy lehet, és sosem tudhatod, mi lesz később: nem árt vele jóban lenni.

-Van olyan sza.r hely, ahol ilyenkor nem szólnak neked még csak egy hetekkel előre sem nagyon.

Pont itt olvastam, hogy ott azt csinálták, hogy konkrétan az utolsó előtti napon szól a főnök, hogy adott kollégának van-e hosszabbítás vagy nincs- olvasva itt a válaszokat, hát pont ezért. :DD - szóval hogy ne csökkenjen a teljesítmény, addig meg szerencsétlenek semmit nem tudnak... Szépen elküldik így. Egyszer bejátszotta eggyel, akit meg épp meg akart tartani, aztán meglepődött, amikor az meg azt mondta, hogy Nem, kösz. A fagyi visszanyalt. :D

Szóval ha azt veszed, akkor motiváljon az, hogy korrekt hozzáállással voltak feléd, mert előre szóltak, másrészt meg jól jöhet még a jó viszony.

2017. jan. 5. 19:44
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy utána nem tepernék annyira, hiszen nincs karrierlehetőségem a cégnél. Gondolom mindenki úgy van vele, hogy a szükségesnél többet csak azért csinál (munkahelyen), mert bízik az előmenetelében. Na, hát ha ez már lehetetlen, akkor minek törném magam?
2017. jan. 30. 18:45
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig csak határozott idejű melóim voltak. Első perctől csak és kizárólag a minimumot hajtottam végre, sőt, egyes felsőbb pozícióban levő kollegákkal magázó viszonyban maradtam még egy év múlva is. Úgy léptem át a küszöböt, hogy nekem ez csak és kizárólag munka, se több, se kevesebb, csak eszköz a megélhetésre, semmi extrát nem adok bele. A legutóbbinál egy héttel előtte szóltak, hogy le fog járni a szerződésem, az utolsó napokban eleinte elkéstem, meg pár napot be se mentem. Egyszerűen nem tud érdemen semmi lelkesíteni amúgy sem.
2017. júl. 27. 19:51
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer volt egy fél éves irodai melóm, eleinte időre jártam meg minden, de olyan 2 hónap múlva reggel is késtem, délután meg hamarabb mentem el. Mondjuk nem volt valami álomfizetés amit kaptam, de hát ugye amíg a főnök úgy tesz, mintha megfizetne, én is úgy teszek, mintha dolgoznék.

21/F

2017. júl. 27. 21:51
 15/22 A kérdező kommentje:
Jelenleg egy olyan közvetítőnek dolgozom, ahol mindig 3 hónapra adnak szerződést. Másfél év lejártával valakinek a szerződött cégek közül biztosítania kell minimum heti 8 órát. Legutóbb nem történt meg, elküldtek, egy hónappal előre szóltak, és ez a jóindulatukon múlott, ugyanis 6 hónapnál rövidebb szerződés esetén nem köti őket az 1 hónapos felmondási idő (itt Hollandiában legalábbis), tehát akár az utolsó nap is tudathatják, hogy másnaptól már nem kell menned. És az itteni szabályok szerint ha elküldenek valahonnan ilyen okból, minimum fél évnek kell eltelnie, hogy újra ott dolgozhass. Meglátjuk, mi lesz most.
2017. júl. 28. 06:55
 16/22 anonim ***** válasza:
Hűha, ezzel én is így vagyok, már-már lelkiismeret-furdalásom van, hogy még tanulgatok is munkaidőben. 😃 Lelkemet is kitettem és borzasztó hálátlanok. De hát a Robinson család mottójával élve: "Menj tovább előre". Még a végén én jövök ki jól belőle, megszabadulok egy kekec, oda nem illő csoportvezetőtől. (Csak néhány főnek volt ilyen törtető kisfőnöke, a többiek csak lógtak a levegőben).
2017. júl. 30. 07:03
 17/22 A kérdező kommentje:
16: No igen. Az természetes reakció, hogy az ember győzködi magát, hogy talán nem is baj, hogy elkerül onnét. Én leginkább a távolsággal, meg a főnökösködő kolléganővel érveltem magamnak. :)
2017. júl. 30. 08:37
 18/22 anonim ***** válasza:
en az utolso percig hozom a 100%ot, mondjuk engen nem szoktak kirugni hanem inkäbb en mondok föl de akkor is vegig dolgozom a fölmondäsi idöm...
jan. 8. 13:37
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Minek dolgozod végig, ha már tudod, hogy úgy is vége hamarosan?
jan. 9. 12:04
 20/22 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is volt már hogy többször felmondással végződött a munkaviszonyom, de amikor tudtam hogy felmondási idő van, akkor én már be se mentem és a főnöknek is megmondtam a telefonba, hogy ha tudom, hogy FELMONDÁSI idő és a végén felmondanak, akkor minek hajtsam tovább magam?
jan. 9. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!