Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tudok tenni, ha a munkálta...

Mit tudok tenni, ha a munkáltatóm nem tartja magát a szerződésemhez?

Figyelt kérdés
A szerződésben benne van, hogy minden hónap 5. napján utalják a fizetést. Ehhez képest múlthónapban 7-én, most 8-án utalnak csak és odabent ezt még ki is hirdetik. Mármint szólnak, hogy melyik nap kapunk fizut, de közben meg a szerződésben nem ez van. Ilyenkor mi van?

2016. nov. 7. 11:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Felmondhatsz.

Én dolgoztam olyan helyen, ahol 10.-e helyett 22-én utaltak.

Aztán amikor konfliktus volt, és egyik pillanatról a másikra eljöttem, jött a fenyegetőzés a munkaügyi bírósággal. Mondtam mehet bíróságra, majd én is megmutatom mikor utalt... Ki hogy tartotta be a szerződést.

Nem lett belőle semmi.

Te tudod, van-e más lehetőséged. Ha csak 2-3 napot csúszik, szerintem nem gond. Törvényileg 10-e a határidő, ha szólsz, lehet módosítanak a szerződésen, hogy 10-ig utalnak.

2016. nov. 7. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:

"Törvényileg 10-e a határidő"

Akkor ne írjon a szerződésébe 5-ödikét! Mellesleg van mikor 5-ödike szombatra esik, mint most is, ezért nem tudnak hétfőnél előbb utalni ami ugyebár 7-edike, de hétfőn sok helyen nincs bérszámfejtés és marad a kedd, azaz 8-adika!

Nálunk mikor hétvégére esik 5-ödike, akkor előtte már utalnak 3-adikán vagy 4-edikén.

Mehetsz munkaügyi bíróságra szerződésszegés miatt, de hosszadalmas procedúra mire kihoznak győztesnek. Az a pár nap kibírható. Korrektek, mert legalább a munkahelyen szólnak előre.

2016. nov. 7. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Pár nap csúszás miatt nem hiszem, hogy kellene aggódni, hiszen vannak hétvégék is, amikor a bankokban sem lehet tranzakciót kezdeményezni (most pl. november 5. szombat volt), illetve előfordulhatnak különböző rendszerhibák, amik ugyancsak gátolják a pontos utalást (volt, hogy nekünk írtak körüzenetet, hogy elnézést kérnek, a fizetések pár napot csúsznak, mert valami banki rendszerhiba volt, ami miatt nem tudtak utalásokat kezdeményezni). De pl. amiatt is lehet csúszás, ha a dolgozók nem adják le időben a papírokat (jelenléti ív, táppénzes papír, szabadságkérő), amik kellenek a bérszámfejtéshez, vagy valami rosszul van kitöltve és javítani kell, és emiatt csúszhat a kifizetés.

1 hétnél több csúszásért már érdemes szólni, kevesebb szerintem még belefér.

2016. nov. 7. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!