Munkaügyi kérdés, fontos! Valakinek van esetleg tapasztalata?
Üdv!
Az alábbi problémával küzdök: kettő hónappal ezelőtt megszűnt a munkaviszonyom. Munkaügyi központban regisztráltam, ellátást kapok.
Találtam munkát nemrégiben, azonban nem alkalmazott vagyok, csupán megbízási szerződéssel dolgozom.
Nem találok erre vonatkozó információt, kell-e ezt bejelenteni? Az online felületen felsorolt példák között egyik kategóriában sem szerepel a megbízási szerződés, mint olyan.
Valaki esetleg tud-e ezzel kapcsolatban okosat mondani nekem?
Mondjuk próbáltam felhívni, de az automatán kívül egyébbel nem lehet csevegni... Nyilván azért teszek fel itt kérdést, mert önállóan nem tudtam megoldani a dolgot.
Nyugodtan lehet normális hangnemben is válaszolni, nem fog rád dőlni a ház.
Mellesleg nem a pénz a lényeg, hanem a jelentési kötelezettség, ezért tettem fel a kérdést, ahogy fent írtam is. Mivel nem tartozik egyik kategóriába sem, ám vannak olyan munkák, amit nem kell bejelenteni, ezért vagyok bizonytalan. A pénznél jobban érdekelnek a hosszú távú következmények, de azért köszi a hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!