Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sehol nem kapok állást?

Sehol nem kapok állást?

Figyelt kérdés
Vidéken lakom egy kisebb városban, OKJ-s képzéseim vannak illetve egy főiskolai végzettség félig elvégezve (szakdolgozat + államvizsga hiányzik, kreditek megvannak) Nem kapok jobb állást, mert többségében protekciós szülők gyerekei vannak ott, vagy simán csak be vannak töltve a helyek ezer éve. A rosszabb helyekre is beadtam már fizikai munkára, de interjúk alkalmával azt szokták mondani, hogy látják, hogy nem ide készültem. Már jobb esetbe ha eljutok az interjúig, mert többség vissza sem hív. Mit kéne tegyek, kihagyjam az önéletrajzból és annyit írjak, hogy csak simán egy érettségim van? De akkor meg mit mondjak, hogy mit csináltam az elmúlt 4 évben, mert hivatalos jogviszonyban nem voltam még munkáltatónál, ahol dolgoztam, ott "feketén" voltam.

2016. dec. 9. 17:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

""látjuk, hogy maga nem ide készült" - van egy pár munkaadó-típus, akiket ùgy rühellek. Miért nem lehet dolgozni hagyni azt, aki meg akarja keresni a kenyerét tisztességesen?'

mondjuk azért, mert 4 hónap múlva felmond mert kapott állást oda, ahova készült és lehet a következő embert felvenni, az előzőnek meg kifizetni a szabadásgokat

2016. dec. 10. 13:00
 12/17 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem biztos h felmond 4 hònap múlva, másrészt meg ha egy szr meló, akkor örüljenek inkább h vki el akarta volna vállalni.

2016. dec. 10. 17:38
 13/17 anonim ***** válasza:

12-es

11-nek igaza van.

Ők szépen engedelmeskedő és nem törekvő droidokat keresnek, és igenis kockázatos egy magasabban képzett és célokkal rendelkező embert felvenni.

Épp ezért ittam én is, hogy ilyenkor egész egyszerűen le kell tagadni a végzettséget és a motivációidat, azt kell mondani amit hallani akarnak: hogy neked ez a tökéletes hely a és munkakör a kibontakozásra, mert... Ennyi.

2016. dec. 10. 18:08
 14/17 A kérdező kommentje:
Egyelőre ha megfelelő munkahelyet találnék, mégha fizikai is én nem 4 hónapra terveznék. Egy hosszabb munkatapasztalat, mégha ilyen téren is jól mutat, legalább 1 évig szeretnék az első munkahelyemen lenni, persze ha az számomra bírható, és nem szakadok bele nettó 100e ft-ért. Kitöröltem egyébként a főiskolai tanulmányt és beleírtam azt, hogy fizikai munkásként dolgozok a családi gazdaságban. (van rokonságban az, és tényleg szoktam dolgozni benne, így nem hazudok vele semmit sem)
2016. dec. 11. 20:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt írsz az önéletrajzba amit akarsz, úgysem ellenőrzik. Az utóbbi években 3 komolytalan helyen dolgoztam ( tüzépes, pultos, autómosó ) sehol nem kérdeztek különösebben az előző munkahelyekről, iskolákról. Kb. 10-15 perces "interjúk" után vettek fel. A választott munka, munkaidő , fizetés és a bejárás volt a téma. Nekem is van diplomám, nyelvvizsgáim , beszélek is 2 nyelven , de ezekről nem tárgyaltunk, mert csak azt írtam be a jelentkezésbe, hogy beszélek németül és ezt kb. mindenki bełrja még az is aki csak annyit tud mondani , hogy gútentág :)
2016. dec. 12. 08:24
 16/17 anonim válasza:
Kéne egy szuper HR-es szakember, aki segít megírni az önéletrajzokat, hogy mi nyerő egy adott cégnél.
2020. okt. 16. 08:15
 17/17 anonim válasza:
Az, hogy valakinek könnyebb, azért van, mert keletebben nehezebb elhelyezkedni, nyugaton, sokan kimennek külföldre, így maradnak lehetőségek. Bizonyos régiókban olyan magas a munkanélküliség, hogy egy állásinterjún több százan kuncsorognak ugyanazon pozícióért.
2020. okt. 16. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!